5 secrete care te ajută să faci mișcare, chiar și atunci când nu ai chef

Corpul perfect este rezultatul unei munci continue, dar și al unei diete sănătoase. Cu alte cuvinte, dacă vrei să arăți bine, nu există o cale ușoară - ci doar una presărată cu ambiție, determinare și multe, multe exerciții fizice. Indiferent de condiția fizică, există momente când, pur și simplu, nu ai chef să faci mișcare. Dacă te-ai aflat în această situație de mai multe ori este timpul să iei atitudine. Dar cum? Ei bine, este mai ușor decât ți-ai imagina. Iată 5 secrete care te vor ajuta să te mobilizezi și să faci mișcare, chiar și când nu ai chef.

Apelează la tehnologie

Multe dintre progresele tehnologiei ne ajută să avem vieți mai ușoare și, în cazul smartwatch-urilor, mai sănătoase. Un ceas Garmin îți va monitoriza progresul, te va ajuta să îți atingi țintele și vei putea să îți adaptezi rutina. Practic, este un accesoriu mic dar cu impact maxim. 

Fă sport cu un prieten

Sportul în doi este mult mai antrenant și mai benefic. Astfel, dacă unul dintre voi va vrea să se oprească, celălalt îl poate motiva. Chiar și câteva minute în plus contează, mai ales, dacă ai un stil de viață sedentar care implică muncă de birou. Alege-ți un prieten sau o prietenă cu un țel comun. Nu trebuie să vă propuneți să mutați munții, dar nici să fiți delăsători. Dacă anulează de mai mult de trei ori întâlnirea de sport, poate nu este persoana potrivită.

Aleargă într-un parc din apropiere

În zilele în care nu mergi la sală sau în cele în care simți că nu ai putea să faci față unui antrenament riguros, aleargă cel puțin jumătate de oră în parc și nu lăsa ziua să treacă fără să faci sport. Ca să te mobilizezi, alege un parc din apropiere unde să mergi și de unde să te întorci pe jos. Va fi un exercițiu bun de încălzire, dar și de reglare a ritmului cardiac după ce alergi.

Mergi la o sală de sport din apropierea casei

Cu cât sala de sport este mai departe de casă, cu atât îți va fi mai greu. Scuzele vor veni, pur și simplu, de la sine și chiar nu acesta este scopul. Da, poate sala din celălalt capăt al orașului este mai performantă și are antrenori mai buni, dar care este rezultatul dacă nu reușești să ajungi acolo de, cel puțin, 3 ori pe săptămână? Mai bine mergi la una din apropierea casei.

Instalează-ți o mini sală de sport acasă

În zilele în care este prea frig, prea ploios sau în cele în care, pur și simplu, ai chef să stai acasă, fă câteva exerciții dintr-un colț al livingului. Câteva greutăți dar și aparate mai simple te ajută să faci jumătate din efortul pe care l-ai fi făcut la sală. Vei avea nevoie doar de puțină motivație și de cele câteva obiecte. Alteori, te vei putea folosi doar de greutatea corpului.

 

Sportul este sănătos și benefic pentru toți, de aceea, nu uita să-l faci de cel puțin trei ori pe săptămână, indiferent unde.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5