55 de permise reţinute, în acest sfârşit de săptămână

În perioada 15-17 februarie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe raza întregului județ. Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.  

"În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate aproximativ 600 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 - privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 165 000 lei. Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 55 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare", informează Poliţia bistriţeană.

*** 

Sâmbătă, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control în trafic un tânăr, de 21 ani, din Satu Nou, care conducea un autoturism pe DJ 172 G, prin localitatea Jelna. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

Duminică, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un tânăr, de 22 ani, din Dumitrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

Duminică, un tânăr, de 27 ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, intrând în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus de o femeie, de 69 ani, din aceeași localitate. Accidentul rutier s-a soldat doar cu avarierea autovehiculelor.Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5