IPJ BN: 42 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. 400 de șoferi amendați!

În perioada 8-10 martie a.c., polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră, prin sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și care pun în pericol atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 400 sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 126 000 lei. Totodată, față de 42 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli, se arată în comunicatul IPJ BN. 

***  

Vineri, un bărbat, de 46 ani, din Sigmir, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, pe direcția de deplasare Bistrița – Sigmir, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul acestuia, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o remorcă tractată de un autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 56 ani, din Rebrișoara. Ulterior acesta a fost proiectat într-un alt autoturism, tot de pe sens opus, care era condus de un tânăr, de 18 ani, din Chiuza. Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.  Cei trei șoferi implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul bărbatului de 56 ani și a tânărului de 18 ani.

În cazul bărbatului de 46 ani, aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În continuare, polițiștii Biroului Rutier efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

***

Sâmbătă., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un tânăr, de 19 ani, din Budacu de Sus, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fără să dețină permis de conducere. La solicitarea organelor de poliție de a i se preleva două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, tânărul a refuzat. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

Duminică, polițiștii rutieri din Beclean au identificat în trafic un bărbat, de 27 ani, din Chiuza, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza orașului, aflându-se sub influența alcoolului. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de aproximativ 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

     

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5