7 Accesorii pentru mobila de bucătărie care îți vor face viața mai ușoară

Viața modernă a devenit atât de aglomerată, încât întâlnirile cu bucătăria devin tot mai rare pentru tot mai multe persoane. Dar dacă acesta ar fi un spațiu calm și organizat, în care să evadezi, cu siguranță viața ar fi mai ușoară.

Pentru a crea acest spațiu, aparatele și accesoriile pe care le ai în bucătărie ar trebui să fie practice și convenabile, astfel încât să te ajute să gătești mai repede ce ai nevoie. Totodată, un lucru pe care se pune tot mai mult accent este stoparea risipei alimentare, așa că în bucătărie îți ți-ar fi de folos accesorii care să te ajute să depozitezi în siguranță mâncarea și care să facă alimentele mai apetisante. 

De la simplul scurgător vase incorporabil în blat ce completează frumos chiuveta, până la mici gadget-uri, pe piață există o serie de accesorii pentru bucătărie special concepute să-ți ușureze munca. 

Balamale cu închidere amortizată

Zgomotul ușilor de dulap care se trântesc poate fi o sursă constantă de iritare, dar, pe lângă asta, ușa unui dulap închisă cu viteză îți poate răni degetele într-o clipă de neatenție. 

Balamalele cu închidere amortizată sunt concepute astfel încât să se închidă lent, treptat, indiferent de forța cu care împingi ușa.

Pe lângă zgomotul redus și protejarea mâinilor, acest tip de balamale protejează și mobila în sine de șocurile constante. 

Separatoare pentru sertare

Pe cât de simple sunt, separatoarele de sertare sunt cu siguranță accesorii care te scutesc de dezordinea constantă din dulapuri. Principalul lor scop este să te ajute să organizezi mai bine absolut orice: tăvițe cu ustensile pentru gătit sau cu tacâmuri, sertare cu sosuri și condimente sau chiar sertarele cu mărunțișuri, care de obicei stau amestecate.

Rafturi cu extragere (de tip pull out)

Aceste mecanisme inteligente de depozitare își oferă un acces rapid la tot ce ai nevoie, inclusiv la obiectele aflate mai în spate. Mecanismele de tip pull out sunt eficiente inclusiv pentru mobila de colț și te ajută să vezi toate obiectele chiar și de pe rândul din spate fără a scoate tot din dulap. 

Pur și simplu deschizi ușa și rafturile se vor extinde fără probleme, iar când închizi ușa, rafturile se retrag singure.

Raft mobil de depozitare 

Acest accesoriu are de regulă un mecanism rulant și oferă un extra spațiu de depozitare la îndemână sau acolo nu încape un alt corp de mobilier. Poți să-l plasezi într-un colț pentru a depozita alimente neperisabile, în apropierea chiuvetei dacă sunt produse de curățare etc. 

Tocător incorporat în blat

Dacă ai o bucătărie mai mică și nu ai foarte mult spațiu pe blat, acest tip de tocător incorporat te ajută foarte mult. Se glisează fie în interior fie sub blat și trebuie doar să-l tragi atunci când vrei să tai ceva. 

Coșuri de gunoi integrate cu separatoare pe categorii

Un element important al fiecărei bucătării, pe care oamenii îl trec adesea cu vederea, este eliminarea deșeurilor. Noile standarde europene recomandă sortarea gunoiului pe categorii, însă existența mai multor coșuri pare impractică într-o bucătărie.

Există tot mai multe mecanisme de integrare a unor coșuri de colectare a deșeurilor în pe ușa interioară a dulapului de bucătărie. Aceste accesorii relativ pot face o diferență enormă în modul în care se gestionează situația gunoiului menajer și sistemele de reciclare.


Așadar, după cum am observat, menținerea zonei de lucru curate și ordonate este una dintre cele mai dificile părți ale gestionării unei bucătării funcționale. Dar nu trebuie să fie așa. Fie că dorești să adaugi spațiu suplimentar de depozitare, să păstrezi alimentele într-un mod unic sau să organizezi micul haos din sertare, câteva accesorii inteligente pentru bucătărie pot fi incredibil de benefice.

Sursă foto: freepik.com
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5