70 de copii au participat la Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” din Parohia Dumbrăveni

0 de copii au participat laTabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” din parohia Dumbrăveni, protopopiatul Beclean.

Misiunea Taberei ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” a fost să ofere copiilor și tinerilor o experiență vie a relației lor cu Dumnezeu și cu semenii, în spiritul credinței ortodoxe, într-un mediu natural, recreativ și educativ.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii".
Aceasta a avut loc în perioada 10,11, 12 august și a fost dedicata tuturor de toate vârstele, participând 70 de copilași și tineri din parohie. Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea părintelui paroh Leon Drăgan și a doamnei preotese Ioana iar obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative și de a-i apropia pe copii de Dumnezeu.
Printre activitățile taberei s-au numărat:
1. Atelier de pictură pe sticlă "Icoana fereastră spre cer", coordonat de dna. Prof. Cornici Anca, urmărind parcurgerea algoritmilor de realizare a icoanele pe sticlă și pregătirea acestora pentru expoziție.
2.Atelier de prim ajutor, coordonat de Domnul Vasile Croitor, director la Serviciul de Ambulanță Bistrița Năsăud. Am învățat împreună ce înseamnă primul ajutor, cum putem interveni în cazul unui accident, tehnici de resuscitare, proceduri de ajutor în cazul unui înec. Am învățat să-i ajutam pe cei din jurul nostru, să devenim mai empatici cu persoanele din jurul nostru și mai atenți la nevoile acestora.
3. Seminar de poliție condus de domnul Polițist Antal Ioan și colegii lui, recapitulând atât cu cei mici cât și cu cei mari, regulile de circulație pe care să le aplice atunci când sunt pe stradă, dar și ce au de făcut pentru a fi în siguranță când sunt singuri acasă, la școală sau folosesc internetul. Totodată domnii de la poliție au prezentat o activitate informativ-preventivă pe linia prevenirii consumului de droguri și a siguranței tinerilor.
4. Atelier de chitară coordonat de dl. Vlad Paul Rusu, arătându-ne noțiuni esențiale de teorie muzicală și aplicarea acestora pe instrument. Ne-a cântat și încântat prin diverse cântece patriotice, pricesne și fiecare copil a beneficiat de o metodă personalizată în funcție de genul preferat și de direcția muzicală dorită.
5. Atelier de teatru, condus de doamna Prof. Ramona Mureșan, prezentându-le exerciții de dicție, voce elemente de actorie clasică dar mai ales improvizație. La final toți si-au construit piesa Cei trei purceluși, realizăndu-si fiecare echipă casa și replicile.
6. Pictură pe față și tatuaje cu doamna Ina Todoran, fiind o activitate distractivă, cei mari și mici s-au putut transforma în supereroii lor favoriți.
7. Desen cu tehnica creionului, în care artista Alexia Mureșan ne-a arătat metode de creionare, diversificarea mișcărilor, expresivitatea liniei, diferite tehnici de lucru.
8. Tobogan gonflabil și vată pe băț oferit de Tobolino
9. Cateheze,
10. Sesiunea ",Întreabă preotul"
11. Jocuri, Concursuri, Karaoke.
” Din punctul meu de vedere, această activitate extrașcolară oferă o experiență inedită tuturor copiilor, fiind o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, un mediu în care participanții leagă noi prietenii și se bucură de frumusețile naturii. Cel mai mult mi-a placut cursul de prim ajutor deoarece a avut rolul de a ne pregăti pentru a ne descurca in situatiile de urgență, dar, de asemenea, ne ajută să dezvoltăm compasiune, stima de sine, responsabilitate, înțelgerea valorii unei vieți. Totodată am fost încântați să ne pictăm propria noastră icoană și să o ducem acasă. Mulțumim părintelui și doamnei preotese care organizează frecvent ateliere și tabere fiind cele mai frumoase evenimente din satul nostru”
A mărturisit Adina, după ce a participat la tabără.
Iar părintele Leon a declarat : ”Tabăra ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” își propune să creeze un mediu în care copiii și tinerii să poată trăi credința creștin-ortodoxă prin relaționarea cu Dumnezeu și cu cei din jurul lor. Astfel rugăciunile de dimineața și seara, Sfânta Liturghie din ultima zi a taberei și atelierul „Întreabă Preotul” sunt prilejuri de cunoaștere și experiere a credinței și totodată ocazii de cunoaștere aprofundată a sinelui și a celorlalți. În tabără nu doar îi distrăm pe copii, ci îi și implicăm. Fiecare activitate se desfășoară cu asistența personalului nostru calificat, care îi provoacă pe cei mici să deprindă abilități noi și să le îmbunătățească pe cele vechi. Prin încurajare, copiii învață mai mult despre ei înșiși și despre propriul potențial.”.
Suntem recunoscători Domnului Vasile Croitor, director la Serviciul de Ambulanta Bistrița Năsăud pentru minunatul curs de prim ajutor. Domnului polițist Antal Ioan și colegilor lui, pentru seminarul de prevenire a pericolelor , regulilor de circulație și activităților de informare cu privire la consumul de droguri. Totodată mulțumim doamnei Anca Cornici pentru atelierul de pictură pe sticlă, a adus bucurie in sufletul copiilor care au plecat acasă cu propria icoană! Mulțumim Domnului Paul Rusu, pentru atelierul de chitară, frumoasele cantece patriotice și sfaturile numeroase cu privire la alegerea chitarei. Multumim doamnei Ramona Mureșan pentru frumoasa piesa de teatru, Mulțumim doamnei prof. Ina Todoran pentru pictură pe față și tatuaje.
Artistei Alexia Mureșan pentru atelierul de desen, tehnica creionului. Mulțumim Tobolino pentru toboganul gonflabil, vata pe băț. Mulțumim tuturor cadrelor didactice implicate care ne-au ajutat, tuturor voluntarilor, sponsorilor și donatorilor fără de care nu se putea realiza aceste activități. Mulțumim tuturor gospodinelor care ne-au pregătit numeroase bunătăți. Si nu în ultimul rand va mulțumim vouă, dragii noștri tineri și copilași că ați participat în număr asa mare, 70 de copii doar din parohia noastră.
Vă iubim și prețuim!

Ioana Drăgan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5