Galaţii-Bistriţei

80 de elevi în competiţie la Concursul de matematică “Grigore Herinean”

Astăzi va avea loc cea de-a treia ediţie a concursului de matematică “Grigore Herinean”, organizat la Şcoala Generală din Galaţii-Bistriţei.

În competiţie sunt înscrişi 80 de elevi din clasele IV-VIII din mai multe şcoli din judeţ. Competiţia şi-a propus să dezvolte interesul şi motivaţia pentru studiul matematicii al elevilor şi nu în ultimul rând să cinstească memoria profesorului Grigore Herinean care a şlefuit numeroase talente în cei 26 de ani de activitate în slujba matematicii.

“Chiar dacă ne aflăm în plină criză financiară, conducerea şcolii, prin prof. Selejan Vasile, a găsit oameni inimoşi care să susţină realizarea acestui proiect, printre care ec. Vermeşan Vasile, Primaria Galaţii-Bistriţei, prin primarul comunei, ing. Găurean Vasile. În ciuda lipsei motivaţiei financiare, cadrele didactice dovedesc încă o dată ca, profesia de dascal se poate practica numai cu dăruire şi cu responsabilitate, competenţă şi vocaţie faţă de viitorul naţiei”, declară coordonator proiecte şi programe educative, prof. Marica Mirela Corina. Profesorul Grigore Herinean s-a născut la 15 februarie 1947, în Sărăţel, dintr-o familie de oameni gospodari, înrudită cu familia episcopului Teofil Herinean. Şcoala primară, Grigore o face în satul natal, iar gimnaziul la Şcoala Medie Mixtă din Bistriţa, urmând tot aici şi liceul. Este student la Cluj, iar în anul 1967 vine ca profesor la Galaţii Bistriţei, unde va rămâne pentru toată viaţa, până pe 31 iulie 1994, când inima profesorului a încetat să mai bată. Profesorul Grigore Herinean a demonstrat, prin rezultate remarcabile, că menirea dascălului este acela de a cultiva în conştiinţa tinerei generaţii respectul pentru valorile spirituale ale poporului nostru.

Comentarii

16/05/11 08:15
Cecilia P.

Si uite ca dascalii nu se desmint ! A fi dascal este un har lasat de la Dumnezeu, nu conteaza rasplata financiara, mereu ne multumim cu cea spirituala, sufleteasca si cu multumirea unui lucru bine facut in folosul copiilor. Bravo, Domnule Director! Felicitari Dascalilor! Succes Copiilor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5