Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi, diminuată cu 15%

Absolvenţii de liceu sau facultate vor primi 255 de lei/ lună

Dacă se prezintă la AJOFM în 60 de zile de la absolvire, absolvenţii de liceu sau de facultate primesc indemnizaţie de şomaj.

Pentru aceasta nu este nevoie de diplomă, este suficientă o adeverinţă de la instituţia de învăţământ la care au urmat cursurile. Înscrierea în baza de date a AJOFM le va aduce indemnizaţie de şomaj, în caz că nu reuşesc să se angajeze sau să intre la o facultate.

În conformitate cu prevederile Legii 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru somaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, completată şi modificată, absolvenţii de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat în baza de date a AJOFM şi nu reuşesc să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii profesionale, pot beneficia de acordarea indemnizaţiei de şomaj precum şi de alte servicii gratuite oferite de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de şase luni şi reprezintă o sumă egală cu 50% din salariul minim brut garantat în plată, care este în prezent de 600 de lei.

Începând cu luna iulie 2010, odată cu diminuarea cu 15% a indemnizaţiei de şomaj, absolvenţii vor primi 255 de lei/lună. Pe de altă parte, elevii şi studenţii au posibilitatea să fie încadraţi pe perioada vacanţei de vară.

Şi celelalte categorii de şomeri vor plăti zeciuiala impusă de Guvern

Una dintre categoriile sociale care va pune umărul, de nevoie, la reducerea cheltuielilor bugetare impusă de Guvern este alcătuită din oamenii care, oficial cel puţin, nu au locuri de muncă. Şomeri, mai pe româneşte. Aceştia vor primi, începând cu drepturile financiare aferente lunii iulie, indemnizaţii de şomaj diminuate cu 15%.

Bineînţeles că facem referire aici doar la acei şomeri care încă mai primesc ,,ajutoare” de la buget, că de la ceilalţi nici Dumnezeu n-ar mai avea ce să le ia darămite Guvernul...

În judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi puşi în postura de a contribui la măsurile de redresare economică a ţării circa 10.000 de persoane.

La sfârşitul lunii iunie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă erau 9.812 şomeri indemnizaţi. Reducerea indemnizaţiilor cu 15% operează începând cu luna iulie, însă drepturile băneşti diminuate vor ajunge la şomeri în luna august.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5