Accesarea fondurilor europene, pe agenda conferinţei preoţeşti din Bistriţa

Preoţii din protopopiatul Bistriţa s-au reunit în şedinţa lunară de lucru, la sediul protopopiatului. Au participat toţi cei 80 de preoţi din parohiile arondate, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
Au fost abordate probleme pastoral-misionare şi administrative şi au fost aduse la cunoştinţa preoţilor diferite cumunicări din partea Patriarhiei Române, a Consiliului Eparhial şi a celorlalte instituţii administrative.
Una dintre ele s-a referit la accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea monumentelor istorice, după cum a precizat protopopul de Bistriţa, pr. Alexandru Vidican. Biserica Ortodoxă deţine 32 de astfel de monumente în judeţul Bistriţa-Năsăud, majoritatea în zona rurală; preoţii au fost îndemnaţi să se implice activ în realizarea de proiecte pentru restaurarea şi conservarea acestor biserici.
Conferinţa preoţească de toamnă în protopopiatul Bistriţa va fi organizată în 2 octombrie, în prezenţa Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei.Tema abordată va fi „Misiunea ortodoxă astăzi, mijloace de dinamizare a activității pastoral misionare".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5