Administrator bistriţean trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală

Procurorii au dispus, în luna iulie, trimiterea în judecată a unui cunoscut administrator bistriţean, pentru comiterea unei infracţuni de complicitate la evaziune fiscală.

În perioada iunie –august 2009, I.G., “în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a facilitat înregistrarea în evidenţele contabile ale altei societăţi comerciale, de cheltuieli fictive, cauzând bugetului de stat o pagubă de 416.675 lei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

***

De altfel, luna trecută, în unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate 348 cauze penale, dispunându-se trimiterea în judecată prin rechizitorii sau acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, a 32 de inculpaţi.

            „Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice”, menţionează prim-procurorul adjunct Angela Sîngeorzan, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă  Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

        De asemenea, au fost dispuse soluţii de netrimitere în judecată, respectiv de clasare sau renunţare la urmărire penală, în  318 cauze, faţă de 333 făptuitori/suspecţi/inculpaţi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5