Adolescentul lituanian Simon Petru Martins, botezat de PS Macarie. Tânărul provine dintr-o familie în care copiii nu au fost botezați

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord se află în aceste zile în vizită pastorală în nord-vestul Regatului Norvegiei. Pe 17 februarie 2024, ierarhul a liturghisit în comunitatea euharistică din orașul norvegian Aalesund și l-a botezat pe huadolescentul lituanian Simon Petru Martins, în vârstă de 14 ani, care provine dintr-o familie în care copiii nu au fost botezați.
„La Dumnezeiasca Liturghie, în mod deosebit l-am îmbrăcat în Hristos pe acest adolescent, pe Simon Petru, care provine dintr-o familie ai cărei membri nu au fost botezați. El însuși nu a fost botezat și acum a primit Taina Botezului, la cei 14 ani ai săi. Prin el se vor mântui și ceilalți din casa sa, fiindcă pe toți Simon Petru îi va aduce la Hristos și cu toții, la un moment dat, se vor îmbrăca în Hristos. Așadar, ne bucurăm cu bucurie mare și le spunem totdeauna celor care nu cred în Dumnezeu, că El, Atotmilostivul Dumnezeu crede în ei. Dacă tu nu crezi în El scump frate și scumpă soră, El crede în tine, El te iubește și vede potențialul tău și te cheamă cu stăruință și dorește ca să-Și facă sălaș în inima ta”, a spus PS Macarie.

Tânărul Simon Petru Martinhus a mulțumit Preasfințitului Macarie și tututor celor care l-au îndrumat: „Astăzi este o zi foarte fericită pentru mine, care nu am fost botezat și am devenit creștin ortodox. De acum pot să particip la Sfânta Liturghie, să mă spovedesc și să mă împărtășesc cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Sunt foarte fericit pentru că astăzi m-am îmbrăcat în Hristos!”.
Sursa: Episcopia Europei de Nord

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5