Afacerile de familie au priză la bistriţeni

Luna mai a fost ceva mai slabă din punct de vedere economic. Unii comercianţi din judeţul nostru nu au mai putut depăşi greutăţile financiare şi au intrat în colaps. Dacă mai multe societăţi comerciale au intrat în letargie, altele au dispărut definitiv din peisajul economic.
Pe de altă parte, în mai a fost înregistrată şi o creştere a numărului comercianţilor nou înfiinţaţi, în special a persoanelor fizice autorizate.

Peste 1.000 de persoane fizice autorizate

Datele ONRC arată o diferenţă de 921 de societăţi comerciale nou înfiinţate faţă de anul trecut. În 2011 au fost înmatriculaţi 712 comercianţi, iar anul acesta 1.633. Dacă în 2011 erau înmatriculate 185 de persoane fizice autorizate, anul acesta numărul persoanelor fizice autorizate a crescut spectaculos, la 1.121.

Suspendările de activitate şi dizolvările, în creştere

Potrivit datelor oferite de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în perioada ianuarie - mai au fost înregistrate 210 de situaţii în care patronii au solicitat suspendarea temporară pentru o perioadă de trei ani a activităţilor desfăşurate în numele persoanelor juridice şi fizice autorizate.
Numărul suspendărilor a crescut astfel cu 69 de cazuri comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent.
O creştere spectaculoasă a fost consemnată şi în ceea ce priveşte numărul firmelor dizolvate, de la 35 de cazuri înregistrate anul trecut, la 117 în acest an. În schimb, a fost înregistrată o uşoară scădere a numărului comercianţilor radiaţi din Registrul Comerţului, de la 405 de comercianţi radiaţi în perioada ianuarie - mai 2011, la 386 în cele cinci luni ale acestui an.
La finele lunii mai a acestui an, în judeţul Bistriţa-Năsăud erau evidenţiaţi ca fiind activi din punct de vedere juridic 14.043 comercianţi, din care 6.736 erau persoane fizice autorizate şi 7.307 persoane juridice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5