A crescut numărul comercianţilor din economia judeţului

Peste 13.000 de comercianţi activi din punct de vedere juridic

Economia judeţului a mai prins ceva putere, pe durata celor nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2010.

Numărul comercianţilor din economia judeţului a crescut semnificativ, semn că afacerile au început să se dezvolte.

Totodată, numărul firmelor pentru care s-a solicitat suspendarea activităţilor, dizolvarea şi radierea este în continuă scădere.

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi societăţile cu răspundere limitată sunt cele pentru care optează, mai des, cetăţenii.

În perioada ianuarie - septembrie, potrivit datelor oferite de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), patronii bistriţeni au solicitat suspendarea activităţilor a 218 firme, cu 627 mai puţin comparativ cu perioada similară din anul precedent.

O scădere a fost înregistrată şi în privinţa numărului societăţilor comerciale dizolvate voluntar. Astfel, de la începutul anului şi până la finele lunii septembrie, s-au înregistrat doar două dizolvări voluntare de societăţi comerciale, în scădere cu 13 faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent.

În perioada analizată a fost consemnată şi o scădere considerabilă a numărului agenţilor economici radiaţi din registrul comerţului.

Dacă în ianuarie - septembrie din 2010 numărul societăţilor comerciale radiate din registrul comerţului a fost de 2.253, în perioada similară a acestui an numărul firmelor radiate a fost de numai 335.

Datele oferite de ONRC arată că, în judeţul nostru, numărul înmatriculărilor de comercianţi a crescut, în perioada ianuarie - septembrie a acestui an, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2010.

Anul trecut au fost înmatriculaţi 1.269 de comercianţi, iar în acest an numărul acestora a crescut la 1.998 (56 erau întreprinderi individuale, 1.136 persoane fizice autorizate şi 579 societăţi cu răspundere limitată).

În luna septembrie, 17 agenţi economici au intrat sub incidenţa Legii 85/2009 privind insolvenţa.

Luna trecută, judeţul Bistriţa-Năsăud număra 13.229 comercianţi activi din punct de vedere juridic, din care 6.340 erau persoane fizice autorizate şi 6.889 persoane juridice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5