Află cum să îți pregătești gazonul pentru sezonul de iarnă

Așa cum fiecare floare sau parte a grădinii tale are nevoie de îngrijire aparte în sezonul de iarnă, același lucru este valabil și pentru gazonul tău. 

Înainte de a intra în starea de latență trebuie să te asiguri că i-ai oferit îngrijirea necesară pentru ca la primăvară să crească în cel mai frumos mod. 

Toamna este cel mai bun moment să începi pregătirile.  Așadar nu amâna acest lucru și începe din timp să ai grijă de gazonul tău, înainte ca prima zăpadă să se aștearnă peste el. 

  1. Aerisește solul

Un sol nearisit poate provoca uscarea lui, probleme în drenajul apei și chiar absorbția slaba a nutrienților. 

Așadar un prim pas înainte de a-l lăsa să fie acoperit de zăpadă este aerarea solului și să îl scapi de iarba uscată, dacă este în exces.  

Poți face acest lucru găurind pământul manual cu o furcă sau cu o unealtă electrică. Astfel te asiguri că ai îmbunătățit drenajul și ai scăpat de pământul compactat.

  1. Fertilizează solul . 

Pentru că toamna solul nu este încă înghețat este un moment oportun să îl fertilizezi. Poți folosi chiar și un îngrășământ cu azot sau unul cu eliberare lentă, special pentru sezonul rece. 

În acest fel te asiguri că la primăvară vei avea parte de lăstari sănătoși.

  1. Cosește iarba

    Încă mai ai timp să cosești iarba cu motocoasa procraft t4350 până la prima zăpadă. Ideal ar fi să o costești o dată la 2 săptămâni până observi că nu mai crește. 

Aceasta nu trebuie să fie mai lungă de 2-3 cm, pentru a evita uscarea datorită vântului rece. 

Dacă acesta este prea mare, datorită umidității aceasta este predispusă la ciuperci și mucegai sub zăpadă.

  1. Eliberează gazonul de frunze

    Chiar dacă pare că frunzele sunt tot din natură și aparent nu ar avea cu ce să încurce,  gazonul tău trebuie curățat de frunzele căzute peste el sau de alte resturi, pentru că există riscul de a se umezi iarba și să apară ciuperci.

  1. Udă gazonul

    Da, inclusiv iarna gazonul are nevoie de apă.  Soarele, vântul și lipsa precipitațiilor pot deshidrata solul. Dacă este o iarnă uscată nu uita să îl uzi în zilele mai călduțe.

  1. Folosește unelte de dezăpezire

    Ai grijă ca gazonul tău să respire chiar și după ce zăpada s-a așternut peste el. 

Nu lăsa grămezi de zăpadă grele peste el pentru că acestea vor duce la compactarea solului. Împrăștie zăpada cât de mult poți și nu o arunca peste gazon. 

  1. Evită să arunci sare peste gazon

    Dacă vrei să arunci sare pe trotuarele de lângă gazon evită ca aceasta să ajungă peste el. 

Aceasta poate conține clorură de sodiu care nu este benefică pentru sol.  În cazul în care totuși a ajuns sare pe gazon, stropește-l cu apă din abundență.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5