AJOFM îşi ia măsuri de precauţie pentru combaterea crizei

În contextul crizei economice mondiale care începe să se resimtă şi în ţara noastră, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud solicită companiilor şi societăţilor comerciale din judeţul nostru să comunice in timp util, daca se preconizează eventuale disponibilizări masive de personal, in vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea şomajului şi prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri. Solicitarea a fost trimisa societăţilor comerciale cu un număr mare de angajaţi.

„Până la aceasta dată, două societăţi comerciale din zona industriala au anunţat ca urmează sa disponibilizeze o parte din salariaţi. Una din societăţile comerciale a anunţat că în următoarele 3-4 luni urmează sa reducă un număr de 100 de persoane din totalul de 1.100 de angajaţi, din cauza volumului preconizat de contracte şi schimbarea parţială a profilului de fabricaţie. Cea de-a doua firma din zona industrială a fost nevoită să disponibilizeze 25 de salariaţi în cursul lunilor octombrie si noiembrie”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt AJOFM, Alina Căpraru.

Conform statisticii realizate de AJOFM BN privind disponibilizările de personal, pe care unele societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, exploatării zăcămintelor din piatra, industriei alimentare, prestări servicii sau alte domenii de activitate care îşi reduc activitatea pe timpul iernii din cauza condiţiilor nefavorabile, opt agenţi economici şi-au anunţat intenţia de preconcedire colectivă pentru lunile noiembrie si decembrie. Astfel, pe perioada iernii, aproape 500 de angajaţi dintr-un total de aproape 2000 îşi vor reduce activitatea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5