Brigada 81 Mecanizată sare în ajutorul celor calamitaţi

Ajutoarele pentru cei înzăpeziţi – 17 tone – au plecat din Bistriţa

După declanşarea acţiunii de ajutorare a sinistraţilor prin înzăpezire s-a reuşit performanţa de a colecta 17 tone de alimente din punctele de colectare situate în Bistriţa, Prundu Bârgăului, de la Biserica Ortodoxă Română de pe Valea Bârgăului, Protopopiatul Bistriţa, Protopopiatul Beclean şi, inclusiv, Vatra Dornei şi Câmpia Turzii, care au fost încărcate în 5 camioane aparţinând Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa, însoţite de un Aro – maşină pentru dirijarea circulaţiei a armatei.

Menţionăm că elevii de la Colegiul Tehnic „INFOEL” Bistriţa au făcut donaţii pentru sinistraţi, un gest frumos şi de omenie.

Coloana militară de maşini, conţinând ajutoarele, s-a deplasat pe traseul Bistriţa – Câmpia Turzii, unde alimentele au fost încărcate într-o aeronavă militară aparţinând Bazei 90 Transport Aerian şi transportate la Bucureşti.

Aici există un comandament de urgenţă care va distribui ajutoarele, la solicitarea autorităţilor din zonele calamitate, şi anume, judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Brăila şi alte perimetre afectate de înzăpezire.

Aceste ajutoare vor fi distribuite cu mijloacele de transport ale M.Ap.N – camioane sau elicoptere în funcţie de situaţia meteorologică şi cum permite vremea.

Informaţiile au fost obţinute de la lt. col. Apăfăian F., ofiţer de relaţii cu presa din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată.

Un gest mare şi nobil făcut de semeni pentru cei necăjiţi şi aflaţi la strâmtoare – înzăpeziţi şi disperaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5