Alegeri parlamentare: 12 partide şi 119 candidaţi luptă pentru cele 7 mandate în Bistriţa-Năsăud

Nu mai puţin de 13 partide, alianţe electorale sau organizaţii ale minorităţilor au depus liste la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 6 Bistriţa-Năsăud au depus liste de candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pentru a intra în lupta pentru cele şapte mandate de parlamentar din judeţul Bistriţa-Năsăud, mizând că vor convinge electoratul prin programele lor electorale şi oamenii aleşi. Lista depusă de Alianţa Electorală Alternativa Naţională 2016 a fost respinsă, asta pentru că nu fuseseră înregistrate listele de susţinători la nivel central. 

Zece dintre partide au reuşit să depună liste complete, adică să facă 7 propuneri pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat. Este vorba despre ALDE, Alianţa Noastră România, PER, PRU, PSD, Partidul Verde, UDMR, USR, PMP şi PNL. Câte trei, respectiv şase nume au PRM şi PSR.

Per total, sunt 119 candidaţi de toate vârstele, categoriile profesionale, fiind acoperite şi zonele judeţului.

Cel mai tânăr candidat este propus de PSD la Camera Deputaţilor, dar nu pe un loc eligibil. Petru-Traian Pavel, de profesie inginer agronom, administrator la Chiuza, a împlinit luna aceasta 23 ani.

Cel mai bătrân candidat este Emil Someşan, pensionar din Josenii Bârgăului, care a împlinit 72 ani, aflat pe locul şase la Camera Deputaţilor, din partea Alianţa Noastră România.

În ceea ce priveşte ocupaţiile candidaţilor, adică nu ce au învăţat să facă, ci unde pleacă dimineaţa la lucru, paleta a foarte largă. Unii nu pleacă de acasă pentru că o candidată e ...casnică, iar alţii doi sunt şomeri. Avem şi un student, medic, pe listă. Pensionarii sunt bine reprezentaţi, la fel mediul de afaceri, pentru că aproape al doilea candidat are firmă sau PFA. Vânzător, agent comercial, tehnician feronerie, electromecanic, croitor, asitente medicale, medic, medic stomatolog, pădurar sau inginer silvic, contabil, consilier juridic, avocaţi, fermieri, director de şcoală, inspectori şcolari, educator, profesor pentru învăţământul primar, învăţătoare, ingineri, consilieri parlamentari, directori de instituţii deconcentrate sau de la Registrul Comerţului figurează pe listele partidelor.

Normal, nu puteau lipsi primarii, la ALDE şi PNL, viceprimarii – UDMR, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, deputaţii şi senatorii (toţi de la PSD, doar unul reconfirmat la PNL) şu un consilier de la Ministerul Educaţiei (UDMR).

Campania electorală pentru acest scrutin se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie. A început de ceva vreme, pozele au fost deja afişate sau alte mesaje de încredere, prin pieţe şi târguri, candidaţii merg cu echipele lor pentru a se întâlni cu oamenii.

***

Ca obiectiv, PSD îşi propune 3 deputaţi şi un senator, PNL – doi deputaţi şi un senator, ALDE şi PMP – câte un deputat şi un senator. Ceilalţi, nu ne-au comunicat, dar sigur vor ceva...

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5