Alexandru Grecu, locul I la Festivalul internaţional de chitară de la Plevna din Bulgaria

În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie, a avut loc în oraşul Pleven din Bulgaria cea de-a V-a ediţie a festivalului internaţional de chitară "Pleven International Guitar Festival", considerat a fi unul dintre cele mai importante şi mai competitive festivaluri din Europa.

Acest festival a inclus cinci seri de concert în care şi-au dat concursul nume celebre ale chitarei internaţionale între care amintim: Judicael Perroy (Franţa), Zoran Dukic (Croaţia), Francesco Scelzo (Italia), Michael Butten (Marea Britanie) etc. Au participat peste 170 de concurenţi în 4 categorii împărţite în diferite grupe de vârstă: chitară clasică, o categorie de muzică de cameră (fără limită de vârstă), orchestra de chitare, chitară acustică, chitară electrică şi chitară asociată cu vocea.

Bistriţeanul Alexandru Grecu a participat la categoria cu cei mai mulţi participanţi din întreaga competiţie  - 18 la număr din 7 ţări, şi anume Ucraina, Serbia, Ungaria, Armenia, Grecia, Bulgaria şi România - din care s-au calificat în finală, în prima rundă, doar primii cinci concurenţi.  Alexandru a ocupat primul loc în prima rundă, loc pe care l-a confirmat şi în finala de duminică care s-a desfăşurat în  1 decembrie, de ziua României. Câştigătorii premiului întâi, pentru fiecare categorie de vârstă, au cântat în seara zilei de 1 decembrie în grandioasa sală "Community Centre - Saglasie",  Alexandru s-a bucurat de admiraţia publicului, admiraţie manifestată prin aclamaţii prelungi. În cadrul festivalului, participanţii au putut beneficia şi de cursuri de masterclass,  showrom de produse muzicale şi prezentări de chitare.

Alexandru Grecu este elev al Liceului de Muzică "Tudor Jarda " din Bistriţa şi este pregătit de profesorul Valentin Pop.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5