Alexandru Pugna: Acţiunile culturale trebuie aprobate de plenul CJ, nu de Liviu Rusu

Consilierul judeţean PSD, Alexandru Pugna, consideră că pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud ar fi trebuit să fie incluse trei proiecte de hotărâre privind aprobarea planului de acţiuni derulate de Centrul Judeţean pentru Cultură, Complexul Muzeal Judeţean şi Biblioteca Judeţeană.

“La ultima şedinţă ordinară, i-am atras atenţia domnului Liviu Rusu că toate instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean nu au aprobate planurile de activităţi culturale pe anul acesta, lucru care ar fi trebuit să se întâmple imediat după aprobarea bugetului. Iată că suntem în partea a doua a anului 2011 şi instituţiile de cultură din subordinea CJ BN funcţionează, realizează activităţi fără ca acestea să fie aprobate de CJ, lucru care nu s-a întâmplat vreodată în ultimii 20 ani”, a punctat social-democratul.

Acesta a menţionat că acest demers este absolut obligatoriu. “Toate acţiunile trebuie aprobate de Consiliul Judeţean, iar nu de către domnul Liviu Rusu, care se gândeşte, facem acţiunea asta sau nu, şi zice “nu-ţi dau bani pentru acţiunea asta, trimite-I la cealaltă”. Conform legii, aceste acţiuni trebuie aprobate de Consiliul Judeţean, fiecare cu suma alocată. Consiliul Judeţean este cel care hotărăşte, şi nu preşedintele, or Liviu Rusu şi-a asumat această responsabilitate de a hotărî care din acţiunile culturale se realizează şi care nu”, a completat Alexandru Pugna.

Consilierul judeţean PSD a criticat şi faptul că în organigrama Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud (n.n – acolo unde este angajat) a mai apărut un post, cel de di- rector adjunct, care nu a fost aprobat de plenul CJ BN, ci prin dispoziţia preşedintelui Liviu Rusu. “Organigrama unei instituţii din subordinea Consiliului Judeţean nu poate fi schimbată decât de către Consiliul Judeţean. Consider că este un abuz în funcţie al preşedintelui, care a semnat ca la Centrul Judeţean pentru Cultură să fie un post de director adjunct. Nu am nimic cu omul care ocupă acest post, este un profesionist, dar este ilegal acest demers al domnului Liviu Rusu”, a explicat Alexandru Pugna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5