Adriana Săftoiu:

„Am senzaţia că politicienii îl invidiază foarte tare pe Traian Băsescu şi toată lumea vrea să fie ca el”

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, joi, la Bistriţa că, „este convinsă că nu va scăpa niciodată de statutul de fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu”.

,,Vă spun sincer, sunt lucruri care se amprementează pe viaţă. Eu nu am lucrat cu Traian Băsescu un an sau doi ani, am lucrat cu Traian Băsescu o perioadă lungă, care se amprementează. (...) au fost lucruri care mi-au fost de mare folos. E un om foarte charismatic, foarte inteligent, provocator, îţi dezvoltă toate simţurile, mai ales în zona asta a politicii. Au fost foarte multe lucruri pe care le-am învăţat de la Traian Băsescu, nu pot să reneg totalmente perioada aceea, nu pot să spun că nu mi-au fost de folos. Pot să spun că m-am aşteptat doar în momentul în care devii preşedintele României, cea mai înaltă funcţie în stat, să depăşeşti statutul de lider de opoziţie (....) Eu, personal, ca structură, cred că oamenii nu pot evolua pe discurs negativ, pe discurs conflictual, şi faptul că el foloseşte cuvântul frică, de cinci ani de zile, îmi aduce aminte că el nu şi-a depăşit condiţia şi că domină oamenii doar prin frică, şi nu prin a le câştiga respect”.

Adriana Săftoiu a mai spus că sloganul preşedintelui Traian Băsescu pentru Referendum, „De ce le e frică, nu scapă” este „absolut psihopatologic”.

,,Mi se pare fantastic ca într-o campanie să ameninţi. Să ies din casă şi să văd peste tot cuvântul frică, un cuvânt cu o încărcătură negativă, teribilă şi probabil lansarea acestui cuvânt înainte de a începe campania a creat o atmosferă foarte conflictuală, parcă i-a pus pe toţi în poziţia de a se conflictualiza şi mai mult. Mesajul de construcţie aproape că nu se vede. Mi se pare o campanie mult mai agresivă. (...) Traian Băsescu a promovat un discurs excesiv de negare. Ca lider al opoziţiei, mi se pare normal să o faci. În 2005, ne-am aşteptat să vină schimbarea de atitudine, dar noi am rămas pe acelaşi discurs de negare. Există vreo categorie socială din România care nu a fost pusă la punct? Nu-mi amintesc. Noi toţi ne-am molipsit şi am senzaţia că politicienii îl invidiază foarte tare pe Traian Băsescu şi toată lumea vrea să fie ca el, ceea ce este foarte trist şi grav”, a spus Adriana Săftoiu.

Adriana Săftoiu a făcut parte timp de 10 ani din echipa de consilieri ai lui Traian Băsescu, începând colaborarea din vremea când acesta a fost ministru al Transporturilor şi, ulterior, primar al Capitalei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5