Am votat la Colibița

Din gura presei și din cuvintele liderului județean, am dedus că s-au finalizat lucrările la drumul  Ilva Mică-Joseni și Bistrița Bîrgăului – Colibița. Am dorit cu orice preț să am un dialog cu această zonă încântătoare, fapt petrecut duminică, 10 noiembrie 2019, o zi splendidă și o  ocazie minunată oferită de familia ing. Nelu și Doina Daian, din Sighet, care au venit la noi în vizită și au fost încântați de propunerea mea de a face o excursie pe această rută recent modernizată. La ora 10 am plecat spre Valea Ilvelor și de la Ilva Mică am luat-o în dreapta pe un drum în stil american. Am făcut un scurt popas la Mănăstire și la Muzeul sătesc din Joseni, de unde am luat pe scriitorul Mihai Bîltag și împreună am străbătut drumul spre Colibița, o altă minune inginerească. Ne-am plimbat prin stațiune, am apreciat faptul că lucrările de modernizare   a drumului se continuă spre biserică și școală. Am poposit la căsuțele (aflate în ruină) unde aveau loc taberele școlare. Vremuri frumoase au fost cândva aici, unde ani în șir copiii își petreceau o parte din vacanță în mod gratuit sau cu preț redus. Ne-am plimbat prin sat, am apreciat biserica și școala și zeci de pensiuni pe toată întinderea.

Ne-am găsit într-o lume nouă, eu cu soția Lucreția și familia din Sighet, încântați de  peisajul natural, în amintirea acestor locuri, ne-am decis să votăm aici. Am intrat în școală, unde era secția de votare, unde domnea o ordine și disciplină desăvârșită, cu oameni minunați. Ne-au primit cu zâmbete și vorbe încărcate de respect și omenie. Am predat cărțile de identitate  și am semnat pe listele speciale. Ne-au mulțumit că ne-am exprimat votul în secția lor. Am coborât  spre coada lacului, loc amenajat ca pe litoral, hotel, restaurant, terase, bărci și biciclete de închiriat, un patron cu gânduri bune și cu dotări de tip occidental, ce ridică calitatea zonei și atrage tot mai mulți turiști. Un centru al vieții culturale și comerciale, cu săli mari și scenă în aer liber pentru concerte sau adunări comunitare.

O zi de neuitat, într-un paradis ce ne-a primit cu brațele deschise. Un gest frumos spre a împărtăși momentul zilei de azi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5