Amendă şi lemn confiscat de la o firmă de prelucrarea lemnului din Rodna!

În perioada 17-23 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud au efectuat un control la o societate de prelucrare a lemnului, de pe raza localității Rodna.

"Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în intervalul februarie-iulie 2018, aceasta ar fi expediat cantitatea de 30,45 mc de material lemnos fără proveniență legală, iar la data controlului deținea în depozit cantitatea de 3,06 mc de material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență. Totodată, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie-mai 2018, ar fi extras în mod ilegal, din fondul forestier, cioate rezultate în urma exploatării forestiere, fapt ce contravine regulilor de exploatare silvică", se arată în comunicatul IPJ BN.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 8.000 lei și s-a confiscat cantitatea totală de 33,51 mc de material lemnos, în valoare de 4.100 lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5