„Ana” a lui Domnişoru’ Liviu, cu frumoasa şi numeroasa sa familie

Orice poză de familie, indiferent cât este de veche, îţi stârneşte amintiri, îţi răscoleşte memoria şi nu-ţi lasă conştiinţa să o piardă în valurile oceanului Timpului.
Am intrat în posesia unei fotografii ce imortalizează pe modelul literar al personajului „Ana” din cunoscutul roman „Ion” de Liviu Rebreanu, ea fiind bunica mea, care a purtat numele real Rodovica Boldijeri.
„Ana” îşi duce somnul de veci din mila lui Dumnezeu, în cimitirul ortodox din cart. Liviu Rebreanu, oraş Năsăud, în apropierea bisericii şi sugerăm autorităţilor locale şi judeţene, în speţă, C.J. B-N şi Muzeului Judeţean B-N să instaleze o plăcuţă memorială pentru Ana şi Ion, care să anunţe acest fapt de viaţă, trăită real şi redată cu genialitate de ctitorul romanului românesc modern.
Prin acest gest de recunoaştere, de nobleţe, de generozitate şi de spiritualitate, locaşul ar intra în circuitul turistico-literar al judeţului Bistriţa-Năsăud şi în patrimoniul sufletesc al locuitorilor din judeţ, din ţară, din străinătate.
Prezentăm, în continuare, un fel de arbore genealogic, incomplet, al bunicii mele „Ana”, enumerând şi numele celor aflaţi în fotografiile reproduse de noi, din frumoasa şi numeroasa ei familie românească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5