SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana din romanul „Ion”, a trecut poarta veşniciei

SAVETA LAZĂR (născută la data de 12 aprilie 1924) din cartierul Liviu Rebreanu, fiica lui Ion şi Ana din romanul „Ion”, a trecut poarta veşniciei.

Suntem alături de senior-editorul  Ioan Lazăr în aceste moment dificile pricinuite de despărţirea de mama sa.

Slujba de priveghi va avea loc vineri, 2 octombrie, de la ora 18.00, în Liviu Rebreanu, iar slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, 3 octombrie, la orele amiezii.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar familiei să-i dea putere.

*****

      Deosebită şi luptătoare puternică cu viaţa, fiind o iubitoare şi grijulie mamă, soţie, bunică şi străbunică, Saveta Lazăr a făcut ca destinul vieţii ei să se împletească cu personajele Ion şi Ana din romanul „Ion” a lui Liviu Rebreanu, părinţii ei Rodovica şi Ion Boldijeri fiind prototipurile personajelor din roman.

         Este o fiinţă răzbătătoare în viaţă, profund credincioasă ortodoxă, închinătoare şi slăvitoare de Bunul Dumnezeu, a cântat în corul bisericii din localitatea natală, a făcut parte din diferite organizaţii obşteşti şi cooperatiste, fiind apreciată pentru munca, hărnicia şi dăruirea sa pentru ajutorarea semenilor.

         Soarta grea a făcut ca ea să rămână văduvă, de tânără, cu trei copii minori, pe care i-a crescut şi educat cu mari sacrificii, îndeplinind rolul şi ţinând locul şi de tată, prin coordonarea tuturor activităţilor.

         Este o româncă cu suflet mare, a cunoscut ororile celui de-al Doilea Război Mondial, suportând şi corecţii fizice din partea ocupaţiei maghiaro-hortiste, dar a învins, cu brio, toate vicisitudinile vieţii.

         Au fost şase copii la părinţi, din care patru sunt decedaţi: Nicolae, George, Maria şi Macedon, mort pe front, iar în viaţă îi trăieşte scumpa ei soră Xenia Pop din cartierul Liviu Rebreanu.

       

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5