Anca Andriţoiu (DSP): Vor fi bani pentru reabilitarea secţiei de oncologie

Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean va beneficia în 2011 de finanţare naţională, destinata lucrărilor de reabilitare şi dotărilor.

Anunţul a fost făcut de doctorul Anca Andriţoiu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa – Năsăud, în cadrul şedinţei de ieri a Colegiului Prefectural.

La nivel naţional, peste 150 milioane de lei vor fi alocate de către Ministerul Sănătăţii, începând de luna viitoare, pentru reabilitarea unor secţii de oncologie din spitalele judeţene, a centrelor specializate, precum şi pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a unităţilor sanitare.

,,Este important de ştiut că în anul 2011 vom intra în programul de investiţii al Ministerului Sănătăţii pe partea de oncologie, deja am primit fila de buget, şi vor fi bani pentru reabilitarea secţiei de oncologie şi pentru aparatura medicală a secţiei de oncologie”, a afirmat dr. Anca Andriţoiu.

Ea a mai spus că pentru acest an, Direcţia de Sănătate Publică B-N şi-a fixat, în principal, patru obiective, cum ar fi: îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţie, dezvoltarea programelor de prevenţie şi depistare a bolilor, redresarea şi dezvoltarea asistenţei comunitare şi asigurarea transparenţei în cheltuirea banului public.

,,Vor avea loc mai multe acţiuni, printre care monitorizarea activităţii cabinetelor. De asemenea, ne-am propus să ocupăm teritoriul cu medicii de familie, să creştem numărul de specialişti, şi atât cât ne va permite bugetul, să realizăm programul de investiţii.

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, ne propunem să extindem în teritoriu, punctele de urgenţă, respectiv ale Serviciului de Ambulanţă şi SMURD şi să crească numărul de ambulanţe din teritoriu.

Pentru asigurarea transparenţei în cheltuirea banilor publici, toate spitalele sunt obligate, am ajuns în stadiul în care toate au site-uri proprii, şi sunt obligate să-şi publice pe site-uri, modul în care cheltuiesc bugetul pe anul în curs”, a precizat dr. Anca Andriţoiu, directorul DSP B-N.

Tot în 2011, DSP B-N va derula o serie de programe de promovare a sănătăţii în şcolile din mediul rural, şi va susţine asistenţa comunitară din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5