Andezit transformat în artă,cu povestea Via Transilvanica. Trei lucrări de excepţie, vernisate în campusul Tăşuleasa

Sculptorii au transformat piatra de andezit în artă și au făcut-o să spună povestea Via Transilvanica, pe 1077 km, cu ecou în toată lumea. Campusul Asociației TăȘuleasa a găzduit “Simpozionul național de sculptură în andezit #ViaTransilvanica”, curatoriat de marele artist bistrițean Maxim Dumitras. Acesta, alături de alți doi artiști desăvârșiți, Ioan Pop Vereta și Florin Strejac, au realizat trei lucrări de excepție, care nu mai pleacă nicăieri pe drum, ci vor poposi la Tășuleasa în curte, să arate tuturor cum forța andezitului este înduplecată de artă.
Vernisajul a avut loc, la finele săptămânii, preşedintele Consiliului Judeţean fiind alături de artişti şi de cei din Tăşuleasa Social.
"Așa cum am spus și astăzi la TăȘu, sunt alături de proiectul Via Transilvanica de când era doar un gând, iar împreună l-am transformat în realitate. Este dovada că parteneriatul public-privat dă roade. Însă, pe lângă mobilizarea noastră, a administrației județene și a celor locale, din comunele pe unde trece ViaTransilvanica, magia și volumul enorm de muncă este a Președintelui Asociației TăȘuleasa Social, Alin Ușeriu, a lui Tibi Ușeriu, a întregii echipe, a voluntarilor, ambasadorilor și partenerilor lor. Via Transilvanica este un drum care nu unește doar locuri, ci și oameni.
De asemenea, este cel mai important proiect de promovare pentru Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud și a țării noastre. Mulțumim pentru toate proiectele inedite, transformate cu succes în realitate. Ca de fiecare dată, oricând este nevoie de sprijinul meu, vă sunt alături. Spor la muncă, în continuare!", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năăsăud, Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5