Prefectul Stelian Dolha, la semnarea protocolului între Tășuleasa Social și Agenția Naționala a Zonei Montane
Susținerea locuitorilor din zonele montane, promovarea produselor lor, precum și educarea tinerilor pentru consumul de produse locale, tradiționale românești - una din prioritățile mele ca ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a transmis Adrian Oros după vizita în Campusul Tășuleasa Social. Cu această ocazie, a fost semnat protocolul între MADR și Tașuleasa Social ce vizează dezvoltarea durabilă a zonelor străbătute de traseul Via Transilvanica.
În cadrul acestei acestei acțiuni, președintele Asociației Tașuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu, a realizat o prezentare a campusului și a pădurii pedagogice. Totodată, au fost prezentate cele mai importante proiecte desfășurate de organizația Tașuleasa Social, cu focus pe Via Transilvanica.
Prin semnarea acestui protocol, părțile implicate își propun crearea cadrului instituțional pentru cooperarea, susținerea și schimbul reciproc de informații în vederea realizării, sprijinirii și susținerii de acțiuni/campanii de conștientizare și informare a cetățenilor în vederea promovării proiectului Via Transilvanica, alături de produsele înregistrate pe scheme de calitate europene sau naționale, respectiv „Produs Montan“, „Produs Tradițional“, denumirile de origine și indicațiile geografice protejate, produsele ecologice, precum și susținerea utilizării corespunzătoare, sustenabile și fără dificultăți, pe termen lung, a traseului tematic Via Transilvanica. Scopul proiectului Via Transilvanica, căruia i se subscrie încheierea prezentului protocol, este de a pune în valoare patrimoniul cultural și natural al României, în beneficiul comunităților din zonele străbătute, al turismului românesc și al dezvoltării durabile, având efecte pozitive și de durată în dezvoltarea comunităților locale, creșterea ofertei de locuri de muncă, reducerea depopulării zonei montane.
"Pentru Asociația Tășuleasa Social, cele mai importante valori sunt voluntariatul, respectul pentru natură, educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu. Prefectul Stelian Dolha a fost prezent la sediul Tășuleasa Social, din comuna Tiha Bârgăului, unde a participat la evenimentul de semnare a unui protocol între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția Națională a Zonei Montane și Asociația Tășuleasa Social. Este vorba despre un protocol prin care se creează o legătură între o autoritate, o organizație non-guvernamentală și oamenii care au nevoie ca produsele lor autohtone să fie comercializate.
Cei prezenți au luat parte la o prezentare a campusului și a Pădurii Pedagogice, unde tinerii și adolescenții sunt educați despre actele de voluntariat și implicarea comunitară, realizată de președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Ușeriu. (...) Pentru că protocolul semnat oficial astăzi presupune susținerea pentru conștientizarea și informarea cetățenilor cu privire la dezvoltarea zonelor rurale, dezvoltarea produselor locale, a desfacerii acestora și prevenirea abandonului montan, vizita s-a încheiat la unul dinte cele trei Puncte Gastronomice Locale, Maria Bidian din Bistrița Bârgăului", a explicat prefectul Dolha.
Citiţi şi:
- Andezit transformat în artă,cu povestea Via Transilvanica. Trei lucrări de excepţie, vernisate în campusul Tăşuleasa
- Alin Uhlmann Ușeriu: Noi facem primii 100 de kilometri, tu poți dona pentru fi nalizarea Via Transilvanica
- Via Transilvanica, singurul proiect al societăţii civile nominalizat în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă! Proiect de 42 milioane euro pentru un traseu cu macadam, refugii şi locuri de cazare!
- Primii 134 de kilometri din Via Transilvanica au fost inauguraţi, în Bistriţa-Năsăud. Andreea Esca şi Dragoş Bucurenci, Ovidiu Frenţ şi Radu Moldovan, printre invitaţii de la „majoratul” Tăşuleasa Social
- Ce a făcut, azi, cea mai iubită prezentatoare de ştiri, Andreea Esca, în judeţul nostru?
Adaugă comentariu nou