Andrei Ionaşc şi Cosmin Alexi, cele mai bune medii ale candidaţilor bistriţeni admişi la Academia Forţelor Terestre

Opt tineri din Bistrița-Năsăud au reuşit să intre la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Pe locurile disponibile pentru Ministerul Apărării Naţionale, la specializarea „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, din judeţul nostru au fost declaraţi „Admis”, nu mai puţin de şase candidaţi. Este vorba despre Rareş-Andrei Ionaşc (media 8.80), Silviu-Marius Vasilichi, Diana Letiţia Creţa, Iulia Nistor, Gabriel Cornel Rus şi Andrei Urzică. Aceşti tineri au absolvit licee „civile”, astfel că este foarte posibil să fie şi alţi tineri bistriţeni admişi, dar care provin din colegiile naţionale militare.
De asemenea, admis este şi Ion Homei, în prezent maistru militar la Piteşti, dar care este absolvent al Liceului cu Program Sportiv Bistriţa, fiind fost jucător al Gloriei Bistriţa.

La specializarea „Inginerie şi management”, din judeţul nostru a fost admis Sebastian Scridon.

La Ministerul Afacerilor Interne, printre cei şapte candidaţi admişi la „Ştiinţe Militare, Informaţii şi ordine publică” se numără şi Vasile-Cosmin Alexi, înscris pe filiera ISU BN, cu media 8.50.
***
Tinerii care şi-au dorit o carieră militară au trecut, zilele acestea, prin emotiile admiterii. Cei 1171 de candidaţi înscrişi au susţinut, in zilele de 20 si 21 iulie, probele concursului de admitere pentru ocuparea celor 264 de locuri disponibile pentru Ministerul Apărării Naţionale, 17 locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne, patru locuri pentru Serviciul de Informaţii Externe, trei locuri pentru Serviciul Român de Informaţii şi 12 locuri pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Aceștia au susţinut o probă eliminatorie la limba engleză şi o probă scrisă, la matematică sau matematică-fizică, care a contat 100% în media de admitere. În prealabil, tinerii au trecut printr-un proces de selecţie ce a inclus probe sportive, vizită medicală şi controale psihologice.

Comentarii

22/08/19 16:58
cititor

Felicitari tuturor! Alexi Vasile Cosmin a intrat si la Academia de Politie, Fac. de Pompieri cu 9.50 si la Academia Fortelor Terestre. Succes in continuare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]