A apărut Conexiuni Literare, Nr. 2, o revistă reprezentativă de literatură
Editată de Palatul Culturii Bistriţa, revista trimestrială de literatură „Conexiuni Literare”, numărul 2, are un colegiu redacţional, cu oameni dedicaţi scrisului şi conduşi, cu pertinenţă, de către prof. dr. Dorel Cosma, în calitate de director.
Având o ţinută grafică deosebită şi o tehnoredactare pe măsură, editura Nosa Nostra face dovada unei profesioniste şi aplecate elaborări de reviste, cu apreciere locală, naţională şi, de ce nu, internaţională.
Merită să spicuim, din cuprinsul revistei, consacraţii în lumea cuvintelor, care sunt consemnaţi şi oferă cititorilor un câmp vizual al sufletului în lumea mirifică a literaturii moderne: editorialul de înaltă ţinută a prof. dr. Dorel Cosma – Sub cupola – „Conexiunilor”, tradus şi în limba engleză, interviurile lui Aurel Pop - „Pentru mine fiecare carte apărută înseamnă un eveniment” cu Dorel Cosma şi Menuţ Maximinian cu „Acest Câmp Românesc este unic, dialog cu Dumitru Răchitan.
O multitudine de recenzii sunt elocvente în paginile revistei ale Elenei Mitru, Menuţ Maximinian, Dorel Cosma, Antonia Bodea, Nicolae Smith, Daniel Marian, Elena M.Cîmpan, Maxim Morariu, care fac o subtilă analiză a operelor apărute.
Parada poeziei Conexiuni cuprinde nume noi sau consacrate în lumea versului, fiind publicaţi autorii Elena C.Petruţ, Elena Mitru, Mircea Ştefan, Dumitru Alexandru Bar, Georgiana Patricia Lăpuşan, Augustin Ostace din Germaqnia cu un buchet de poeme, Antonia Bodea, Elena M. Cîmpan, Menuţ Maximinian şi Dorel Cosma, iar proza Conexiuni aparţine Ioanei Heidel .
Îmbucurător şi demn de laudă este prezenţa în paginile revistei o serie de scriitori din arealul geografic – Singapore – Hj Harisharis, Rima re, din Turcia – Mesut Şenol, din Germania – Gino Leineneber, din India – Padmaja Iyengar-Paddy, din Malaezia – Mawarna Ruzuki. Reportajul este reprezentat de Ana Sîrghie, iar breviarul de Uilean Teodora Laura, Dorel Cosma şi Menuţ Maximinian.
O revistă de ţinută, pentru inimă, suflet, cu mesaje de o sensibilitate deosebită, un punct de reper în peisajul literaturii locale şi nu numai.
Adaugă comentariu nou