Asfalt din bani guvernamentali pe drumurile comunale şi judeţene: Şieu-Ardan, Teaca – Archiud, Matei – Fântânele, Uriu, Negrilești-Breaza, Beclean – Figa

La finele săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean - Emil Radu Moldovan şi ing. Alexandru Orţan – şef Serviciu Administrare Drumuri Judeţene şi Lucrări Publice au verificat stadiul lucrărilor de modernizare a unor drumuri comunale şi judeţene, proiecte cu finanţare guvernamentală.
Astfel, pe DC 11 Şieu-Ardan, cu o investiție de circa 3.000.000 lei asigurați de Consiliul Județean și Guvernul României prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală a fost asfaltat drumul în centrul satului Ardan, iar în prezent se lucrează la asflatarea porțiunii de drum spre Șieu.
Destul de avansate sunt şi lucrările de modernizare a Drumului Județean 162 (Teaca - Archiud), care au debutat în această vară. Pentru tronsonul asfaltat, în această fază, au fost alocați 3.700.000 lei din bugetul Consiliului Județean și al Guvernului României.
Pe DJ 172 H (Matei - Fântânele - DJ 151), execuţia a început doar de o lună. Pentru întregul tronson de drum ar fi necesară suma de 13,5 milioane de lei, fondurile pentru începerea investiţiei fiind asigurate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Guvernul României prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, finanţat în baza OG 28/2013.
La Uriu, peste 1,5 kilometri de drumuri comunale au fost asfaltaţi, printr-un proiect de 1.150.000 lei. Finanţarea a fost susţinută prin PNDL, program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Pe final sunt şi lucrările de modernizare a DJ 170 (Negrilești-Breaza), proiect în valoarea de 1,6 milioane lei, finanțat de Guvernul României, prin intermediul PNDL.
Nu în ultimul rând, preşedintele Moldovan a vizitat șantierul drumului județean 172 Beclean – Figa, unde tot prin programul guvernamental va fi asfaltat un tronson de 2,8 km, Ministerul Dezvoltării Regionale alocând suma de 2.600.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5