Peste 4,4 milioane de euro investiți, în ultimii 2 ani, în Nimigea

“Peste 4,4 milioane de euro investiți doar în ultimii 2 ani în proiecte vitale pentru comunitatea din Nimigea! Concret: 17,7 km de drumuri județene și comunale asfaltate, 17 km rețele de apă curentă, 777 branșamente la rețeaua de apă curentă, Școală generală cu clasele I-VIII modernizată și Bază sportivă multifuncțională”, declară preşedintele Consiliului Judeţean, Emil radu Moldovan, după ce a vizitat, împreună cu primarul Mircea Runcan, o parte din aceste investiții.
Guvernul României, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, a finanțat un proiect în valoare de peste 3,7 milioane de lei (850.000 euro), prin care în acest an a fost asfaltat drumul comunal din Nimigea de Jos în Nimigea de Sus (3,5 km) și din DN 17D în satul Mititei (2 km). În total, de această investiție a Guvernului României vor beneficia peste 1.500 de oameni din cele două localități. Modernizarea drumului județean 173 B, care leagă comuna Nimigea de comuna Dumitra, prin satul Cepari, este în linie dreaptă pe un tronson de 5 km (de la intersecția cu Tărpiu din satul Cepari și până la capătul satului Mintiu). “Încă din 2012 mi-am propus ca investiție prioritară acest drum, extrem de util pentru cei peste 5000 de oameni care locuiesc în comuna Nimigea și care fac naveta la muncă în Bistrița sau în orașul Năsăud. Avem alocate fonduri din bugetul Consiliului Județean și din cel al Guvernului României pentru modernizarea acestui tronson de drum, lucrările sunt în desfășurare și sper că până la căderea primului fulg de zăpadă să avem asfalt pe o porțiune cât mai mare” spune preşedintele CJ.
Cei 500 de oameni din Tăure au o legătură mai bună cu central de comună, prin asfaltarea drumului care face legătura cu centrul de comună, pe o distanță de 6 km. În urma unui proiect al Primăriei Nimigea în valoare de 6 milioane de lei (1,5 milioane de euro), finanțat din fonduri europene nerambursabile, drumul comunal a fost asfaltat. Pentru modernizarea uneia dintre cele mai populate străzi din Nimigea de Jos, care face legătura dintre drumul județean 173B și drumul județean 172, în lungime de circa 1,2 km, Guvernul României a alocat 1,3 milioane de lei (300.000 euro). În acest moment se lucrează la fundație, accese la locuințe și proprietăți și până la venirea verii va fi asfalt și pe această stradă.
Extinderea și modernizarea rețelelor de apă curentă în satele Nimigea de Sus, Nimigea de Jos, Mocod, Florești, Mogoșeni, Tăure și Mintiu, pe o distanță de 17 km, s-a realizat în urma unei investițiii derulate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în cadrul Masterplanului de apă și canalizare a județului Bistrița-Năsăud. Peste 2100 de persoane beneficiază de apă curentă până la finalul acestui an. Costul total al acestei investiții este de circa 3,6 milioane lei (800.000 euro).
Şi şcoala cu clasele I-VIII din Nimigea a beneficiat de o investiție de peste 2 milioane de lei (500.000 euro), realizată cu sprijinul Guvernului României și finanțată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală. Lucrările de modernizare au cuprins refacerea acoperișului și a șarpantei, modernizarea tuturor sălilor de clasă, construcția altor 8 noi săli de clasă și modernizarea învelitorii și a izolației termice. Lucrările vor fi terminate până la finalul acestui an și din ianuarie 2016, cei peste 300 de elevi ai acestei școli vor avea condiții civilizate de studiu. Construirea unei Baze sportive și a unui teren de fotbal sintetic, investiție de circa 380.000 lei (86.000 euro), a fost realizată de Primăria Nimigea prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană prin intermediul GAL Țara Năsăudului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5