Atmosferă de sărbătoare și sute de participanți la Zilele comunei Târlișua! Recitaluri cu Jador, Tinu Vereșezan, Alexandru Pop și o nouă ediție a festivalului rapsozilor populari!

Zilele comunei Târlișua, ajunse la ediția a VI-a, au avut loc în acest sfârșit de săptămână, Primăria și Consiliul Local al comunei Târlișua  pregătind evenimente pentru toate vârstele și gusturile. Au fost alături de primarul Vlăduț Purja și de comunitatea de la poalele Țibleșului ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Bogdan Ivan, primarul Becleanului – Nicolae Moldovan și primarul Paul Știr de la Căianu Mic.

"M-am bucurat să văd atât de mulți tineri la Târlișua, motiv pentru care îl felicit pe Vlăduț. Este un prieten și un primar de nota 10, care a pus întotdeauna oamenii pe primul loc. De aceea are asemenea rezultate și a reușit să adune sute de oameni la zilele comunei", a transmis ministrul Bogdan Ivan. "O seară magnifică împreună cu prieteni dragi la Zilele comunei Târlișua. Felicitări prietenului meu, primarul Vlăduț Purja!", a precizat primarul Nicolae Moldovan.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată celei de a treia ediții a Festivalului Ecvestru Ținutul Haiducilor, la care au participat crescători de cai din mai multe zone, la concursul de frumusețe și prezentare a exemplarelor de cabaline acordându-se diplome și medalii de participare. De asemenea, a fost organizată și o tombolă specială, care a avut ca miză și premiu un frumos ponei, cțtigat de o fată din localitate.

Pe terenul de sport sintetic a avut loc turneul de fotbal, dar și Cupa Târlișua la Taekwondo, la care s-au întrecut sportivi din localitățiile Târlișua, Căianu Mic, Beclean, Bistrița, Șintereag, Nimigea de Jos și Lunca Ilvei. Magicianul Christianis le-a pregătit copiilor o sumedenie de surprize, iar seara a avut loc o petrecere cu artiști de muzică populară, dar și pop-dance, cu Tinu Vereșezan și Formația, Alexandru Pop, Banto Dos Santos, DJ Harra, DJ Andrei, DJ Jonnessey & Aner, prezentată de MC Tzucu.

Ziua de duminică a început la slujbă, fiind o zi cu o bogată încărcătură spirituală pentru cetățenii din localitate, deoarece a fost hramul Bisericii Ortodoxe. Preotul paroh Pop Ion, un maramureșean autentic, cu adevărat harnic și vrednic, a muncit cu sârguință la reabilitarea bisericii, a casei parohiale, cât și a anexelor componente.

Festivalul - Concurs Interjudețean de Folclor dedicat Rapsozilor PopulariLa poale de Țibleș”, iniţiat de prof. Floarea Pop şi Lenuţa Purja, ajuns la ediția a XIV-a și coordonat de Emilia Ometiță de la Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, a constituit un punct aparte al Zilelor comunei.

Marele premiu: Vasile Crișan (instrumentist)

Oratori populari:

Premiul I - Ilieș Zaharia, Onica Maria

Instrumentiști

Premiul I - Alexandru Varga

premiul II - Horoba Radu

Premiul III - Emil Arman

Mențiune - Moldovan Claudiu Lodovica

 

Soliști vocali 30-50 ani

Premiul II - Cosmuța Ioana Lenuța, Aurelia Peica

 

Soliști Vocali 50 +

Premiul I - Ioana Român

Premiul II - Sanda Cioancă

premiul III - Ioana Matei, Iulica Moldovan

Artista Lenuța Purja a primit premiul "Excelență în Cultură" pentru întreaga activitate de promovare a culturii tradiționale din județul Bistrița-Năsăud.

În fața unui public numeros, pe scena din centrul comunei au evoluat Eugenia Horoba, Anda Horoba și Frații Chindriș, Lenuța și Teodora Purja, Diana Fechete, Nelu Cucură, Maria Mihali, Grigore Sâmboan, Dorin Rus, Maria Curtușan, Robert Maier, Florinel și Ioana. Seara a fost încheiată de un recital susținut de Jador și de un spectaculos foc de artificii.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5