Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu! Absolvenţii cu cele mai mai note au ales acelaşi colegiu!

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate la liceu. Admiterea s-a făcut pe baza mediei obţinute de elevi la Evaluarea Naţională (80%) şi a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

În Bistriţa-Năsăud sunt trei medii de 10, obţinute de Sofia Briana Iacobescu şi Christiana Puşcaş de la Şcoala Gimnazilă nr. 1 Bistriţa şi Maria Alexandra Pop de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa. Interesant este că toate cele trei eleve au optat pentru Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, două la Ştiinţe ale naturii şi una dintre ele la Matematică-Informatică.

A doua medie de admitere aparţine unei eleve de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Lunca Leşului care va urma cursurile CN „Andrei Mureşanu”, la Ştiinţe ale naturii.
Aceeaşi opţiune a avut-o şi elevul cu a treia medie de admitere, 9.89, care a absolvit Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistriţa.
Rezultatele pot fi accesate http://admitere.edu.ro/Pages/CandInJud.aspx?jud=7&alfa=1!
În perioada 15-20 iulie, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. În 20 iulie, unităţile de învăţământ liceal vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi, ulterior Comisia de Admitere judeţeană urmând să rezolve situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Sunt 20 de elevi care provin din alte judeţe, care au optat pentru colegii şi licee din judeţul nostru. Este vorba despre elevi din Suceava, Cluj, Maramureş şi municipiul Bucureşti, cu medii de admitere cuprinse între 9.57 şi 7,18 care vor urma cursurile la CN „Liviu Rebreanu”, CN „Andrei Mureşanu”, Colegiul Tehnic Infoel, CN „Petru Rareş” Beclean, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic Sanitar şi Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului.
Potrivit datelor centralizate, în judeţul nostru mai sunt locuri libere doar la clasele de liceu cu predare în limba maghiară şi limba germană, plus alte nouă locuri la profilul Ştiinţe ale naturii la Liceul Tehnologic "Florian Porcius" Rodna.
În topul specializărilor ordonate după ultima medie de admitere sunt:
1. CN „Andrei Mureşanu” – Matematică-Informatică, ultima medie 9.03
2. CN „Liviu Rebreanu” Bistriţa – Matematică-Informatică, ultima medie 9.02
3. CN „Andrei Mureşanu” – Ştiinţe ale naturii, ultima medie 8.99
4. CN „Liviu Rebreanu” – Ştiinţe ale naturii – 8.89
5. CN „Petru Rareş” Beclean – Matematică-Informatică – ultima medie 8.67

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5