Peste 99,6% dintre absolvenţii bistriţeni au fost repartizaţi în licee. *C.N. „Liviu Rebreanu”, C.N. „Petru Rareş” şi C.N. „George Coşbuc”, preferatele elevilor cu note mari

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a. La nivel naţional, din totalul celor 128.707 elevi care au completat fişele de înscriere, în prima etapă au fost repartizaţi 127.746 elevi (99,3%). La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru prima etapă au fost disponibile 2209 locuri, din care 183 (8,3%) au rămas disponibile. Per total elevi din judeţ, în prima etapă au fost repartizaţi 99,6%.
Cea mai mare medie de admitere îi aparţine elevei Oana Mihaela Oltean, care cu 9,99 a optat pentru clasa de Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Daria Anastasia Marc, cu media de admitere 9,96, va urma cursurile clasei de Matematică - Informatică de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean, în timp ce Vasilica Andreea Moldovan, cu 9,92, a ales profilul Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud.
Bianca Daniela Căienar (9,91), absolventă la Şcoala Gimnazială nr.1 Bistriţa va urma cursurile liceale la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” (Ştiinţe Sociale), Lucian Traian Sigmirean (9,91) a optat pentru C.N. „L. Rebreanu” (Matematică – Informatică), iar Vlad Cristian Hărănguş (9,88) – va merge la C.N. „Liviu Rebreanu” (Matematică – Informatică). Melania Teodora Năşcuţiu (9,85) a fost repartizată la C.N. „L. Rebreanu” (Ştiinţe ale Naturii), Maria-Ioana Simionese – C.N. „George Coşbuc” Năsăud (Filologie), Sorina Rodica Ioja (9,83) – C.N. „L. Rebreanu” (Matematică – Informatică), Maria Iulia Paşca (9,82) – C.N. „Petru Rareş” (Matematică – Informatică), Paula Ioana Georgescu – C.N. „George Coşbuc” (Matematică – Informatică). Aceste sunt primele zece medii de admitere la nivel de judeţ.
x x x
La nivel naţional, cele mai mari medii de admitere au fost înregistrate la C.N. „Sf. Sava” Bucureşti, unde prima medie a fost 10, iar ultima medie – 9,562, în top fiind C.N. „Gheorghe Lazăr” Bucureşti, unde prima medie a 10, iar ultima medie 9,54, pe locul trei fiind C.N. „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca cu tronsonul 10-9,52. De remarcat este şi faptul că la C.N. „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, la specializarea Matematică – Informatică (limba germană) prima medie a fost 10, iar ultima 9,88.
x x x
Candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas de repartizat în a II-a etapă a admiterii vor completa fişa de opţiuni în perioada 16-21 iulie. A II-a etapă a repartizării computerizată este programată în 24 iulie.
În judeţ sunt locuri libere la C.N. „Andrei Mureşanu” la Ştiinţe Sociale – 13 în limba maghiară şi Ştiinţe ale Naturii – 9 în limba maghiară. La Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” mai este disponibil un loc la specializarea Mecanică. Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului mai are disponibile 11 locuri la profilul Matematică – Informatică. Un număr de 37 locuri sunt libere la clasele de Economic şi Mecanică de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean, alte 29 locuri pot fi ocupate la Liceul tehnologic Agricol Beclean. Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa are libere 37 locuri în specializarea Agricultură şi 14 la Mecanică. Locuri neocupate sunt şi la Liceul Tehnologic Feldru (14 – Mecanică), Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa (10 – Economic) şi Liceul Tehnologic Telciu (8 – Mecanică).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5