Autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, pentru ISU Bistriţa-Năsăud, printr-un proiect european

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, a participat la Cluj-Napoca, alături de secretarul de stat Raed Arafat, de reprezentanţi ai administraţiilor judeţene şi ai Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Nord-Vest la recepţia a şase autospeciale de intervenţie şi salvare la înălţime.  

Aceste autospeciale au fost achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord” în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru  intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Echipamentele achiziţionate au fost distribuite la cele şase Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest, şi anume Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

           “Cu această ultimă achiziţie care va intra în parcul auto al ISU Bistriţa -Năsăud se încheie un proiect deosebit, accesat de judeţul nostru prin ADI “Transilvania de Nord”, prin care am reuşit să dotăm ISU Bistriţa-Năsăud cu autoutilitare de ultimă generaţie şi cu multe alte mijloace necesare în caz de situaţii de urgenţă. Această autoutilitară poate ridica în nacela sa, un pompier la înălţimea de peste 30 de metri pentru a interveni în caz de incendiu la o clădire foarte înalta. Sper şi le doresc colegilor de la ISU să nu trebuiască să o folosească. Dar, e foarte important că, în caz de trebuinţă, o avem la Bistriţa”,  a precizat vicepreşedintele Alexandru Pugna.

        Înainte de recepţia autospecialelor la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime. Valoare toatală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.

Contractul de finanţare pentru proiectul ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”” a fost semnat în data de 27 martie2014, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

ADI Transilvania de Nord a derulat încă două proiecte de achiziţii pentru îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru  intervenţii în situaţii de urgenţă din regiune. ISU Bistriţa-Năsăud a beneficiat, prin aceste finanţări europene, de alte 11 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5