Radu Moldovan şi Constantin Florea, la înălţime
Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud s-a înnoit cu o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, achiziţionată în cea de a treia etapă a proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord”.
De altfel, şase astfel de autospeciale au fost achiziţionate la nivelul regiunii, fiind distribuite pentru Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Valoare toatală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.
“Suntem la finalul proiectului, mai exact etapa a treia, în care, pentru ISU BN, a fost achiziţionat o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime. Valoarea autospecialei nu este una mică, este de aproximativ 2 milioane lei. Finanţarea nerambursabilă a proiectului a fost de 98%, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de doar 2%. (…) Îmi doresc ca în continuare, în următorul exerciţiu financiar, această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară să mai fie eligibilă în Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar împreună cu ceilalţi colegi din Regiunea de Nord-Vest să putem procura echipamente performante pentru cei de la Inspectoraul pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat preşedintele CJ, Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.
În completare, lt. col. Constantin Florea, inspectorul şef al ISU BN, a precizat că această autospecială va deservi întregul judeţ în situaţiile de urgenţă care impun lucru la înălţime (32 metri). Noua autospecială va înlocui un alt vehicul din 1978, care încă este în “activitate”. Şeful ISU BN a punctat faptul că în etapele precedente ale proiectului Bistriţa-Năsăud a beneficat de şase autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare, 3 ambulanţe şi un post medical avansat, care au fost distribuite în tot judeţul.
Citiţi şi:
- Autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime, pentru ISU Bistriţa-Năsăud, printr-un proiect european
- ISU BN a fost dotat cu 11 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă
- Baza operaţională a ISU „Bistriţa” s-a îmbunătăţit prin proiectul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord
- O nouă autospecială, pentru salvarea vieţilor bistriţenilor
- ISU B-N va avea 6 autospeciale şi 3 ambulanţe noi
Adaugă comentariu nou