ISU BN va primi încă două autospeciale, printr-o finanţare europeană

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” va depune spre finanţare un nou proiect prin Programul Operaţional Regional - Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.3. - „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”.

Proiectul vizează achiziţionarea a 12 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, dintre care două vor completa parcul auto al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Valoarea totală a proiectului propus spre finanţare este în sumă de 10.108.356 lei, din care valoarea eligibilă este de 8.151.900 lei. Contribuţia beneficiarului (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”) la cheltuielie eligibile (2%) este de 163.038 lei. La aceste cheltuieli se adaugă valoarea TVA-ului în sumă de 1.956.456 lei suportat de beneficiar şi care va fi recuperat de la bugetul de stat.

Astfel, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va contribui cu suma de 27.173 lei, reprezentând contribuţia proprie la procentul de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. Cheltuielile neeligibile (reprezentând TVA) care trebuie suportate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt în sumă de 326.076 lei, sumă care va fi recuperată de la bugetul de stat.

Consilierii judeţeni, reuniţi joi în şedinţă ordinară, au votat în unanimitate activităţile cu care va fi implicat Judeţul Bistriţa-Năsăud în managementul şi implementarea proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – etapa a -II-a”. În prima etapă, pentru ISU BN vor fi achiziţionate nouă autospeciale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5