Av. Ştefania Stere (PMP BN) reclamă cearta frățească între PNL și PSD la ședința de Consiliu Local

Viceprimarul Niculae a inițiat un proiect de hotărâre pentru reducerea cu 50 % a taxei de ocupare a domeniului public până la finalul anului 2020. În acest mod, PSD credea că va atrage voturi folosind bugetul de taxe și impozite.
Populist ca de obicei, viceprimarul Niculae a retras acest proiect de pe ordinea de zi și a dat vina pe Guvern. În calitate de inițiator, viceprimarul PSD susține că nu are cadru legal și demonstrează încă o dată că e amator în administrație.
PNL a propus subvenționarea acestei taxe din bugetul local. Pe același stil populist, liberalii au omis să identifice sursa de finanțare și aruncă vina pe foștii parteneri din administrație. În loc să de decizii coerente, cetățenii orașului asistă la o ceartă copilărească între PSD și PNL.
Fără niciun plan de dezvoltare a economiei locale, administrația PSD a ratat proiecte majore.
Spre exemplu, realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului ar fi dezvoltat economia locală din fonduri europene. Acum vedem cu toții ce important era acest proiect.
Reprezentanții PSD se laudă că încurajează producătorii locali dar orașul nu are o piața en-gross și de aproape 4 ani vedem numai promisiuni. Bistrița nu are nici măcar o piață agroalimentară adecvate pentru producătorii locali.
Viceprimarul Niculae se laudă că încurajează comercianții, dar omite să spună că strada Dornei va fi terminată din punct de vedere comercial, după ce vor dispărea toate locurile de parcare. Ba mai mult, piața de pe Calea Moldovei va fi desființată în curând.
Despre Parcul Industrial nici nu are rost să amintim. Proiectul a fost realizat de PSD și PNL și acum nimeni nu își asumă eșecul
Bistrița e prinsă între cele două grupuri de interse care împreună au coordonat administrația locală spre eșec. Cetățenii știu aceste lucruri și își dau seama că PSD și PNL au funcționat împreună iar în campanie mimează o ceartă frățească! Ar fi decent ca cele două partide să-și ceară scuze și să vină cu proiecte reale, de dezvoltare a mediului economic.
 
sursa: Ştefania Stere Facebook

Comentarii

13/06/20 15:18
vizitator

“Interesul poartă fesul” este un vechi proverb care se referă la cineva care face anumite acţiuni numai pentru a dobândi avantaje. Cârdăsia dintre PSD și PNL e veche dacă ne amintim de USL-ul anilor 2010. Această cârdăsie se manifestă si cum ori de câte ori există interese pentru dobândirea de foloase necuvenite sau pentru a fura împreună.
In cazul viceprimarului Cristian Niculae (alias Wannabe), insistenta de reducere cu 50% a taxelor pentru terase este oare total dezinteresată si fără nici o legătură cu interesul familiei sale implicată în domeniul HoReCa și care detine spații închiriate pe domeniul public in centrul istoric al Bistritei? Sau faptul că singura stradă de pământ aflată in proces de modernizare este Valea Ghinzii este absolut întâmplător fără nici o legătură că acolo este si casa lui Wannabe. De altfel, la Bistrita această meteahnă este mai veche. Prin anul 2011, la finalul primului mandat al primarului Cretu s-au anunţat demararea lucrărilor de asfaltare pe 11 străzi începând cu strada Moşilor. Primarul Cretu argumenta la acea vreme că alegerea străzii pe care locuieşte el pentru reabilitare s-a făcut pe considerentul că acolo există 5 blocuri, fiind singura stradă neasfaltată cu un număr aşa mare de locuinţe. La finele anului 2012, absolut din întâmplare a fost asfaltată strada Ulmului din Unirea, fără nici o legătură cu faptul că acolo si-au construit locuinte preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi alti demnitari din administratia locală. Si exemplele ar putea continua.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5