Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită unui poliţist din Bistriţa

"În data de 28 iulie 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa - Năsăud, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani, cu titlu de mită, unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Secţia nr.1 Poliţie Rurală Bistriţa, pentru ca acesta să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i suspende dreptul de a conduce", se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Anterior, în data de 25.07.2020, bărbatul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie iar, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având alcoolemia de 0.19 mg/l.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. În acest context, acesta a promis poliţistului care a aplicat sancţiunea, că este dispus să-i ofere o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere.

Astfel, la data de 28.07.2020, ora 09.00, inculpatul s-a prezentat la postul de poliţie şi a oferit agentului de poliţie o sumă în euro, faptă constatată în flagrant.

În cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. de art. 290 Cod penal, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5