Batalionul 812 Infanterie „ Bistrița ”, la o nouă provocare. Şapte săptămâni de instrucţie a tinerilor soldaţi

Începând cu data de 18 mai 2020, Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa” a primit o nouă misiune: instruirea tinerilor soldaţi din programul de formare iniţială a personalului militar în activitate, program care se desfășoară pe durata a şapte săptămâni.

Pe parcursul primei săptămâni militarii au desfăşurat un program administrativ şi de acomodare la mediul cazon. Încă din prima zi, militarii au efectuat vizita medicală, au fost echipați și instruiți în domeniul securității şi sănătăţii în muncă şi în domeniul apărării împotriva incendiilor. Ulterior, aceștia au participat la o prezentare a armamentului şi a tehnicii din dotarea batalionului şi la o şedinţă de tragere demonstrativă.

Tinerii noştri colegi au încheiat săptămâna într-un cadru festiv cu prezentarea de către comandantul unităţii, domnul locotenent – colonel Alin – Florin Marian, a Drapelului de Luptă al Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” şi a celor şase decoraţii acordate drapelului, iar înmânarea armamentului individual de către comandantul companiei, domnul căpitan Csaba Boroş, le-a oferit prilejul de a rosti pentru prima dată cu mândrie în glas „Servesc Patria”.

În desfăşurarea activităţilor s-a avut în vedere respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu COVID – 19.

Le urăm mult succes tinerilor noştri colegi!

Text: Daniel Donat
Foto: Ionuț Șușcă

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5