Bazinul de înot de la Livezile ar putea fi deschis în acest an! Pistă de carting în Piaţa auto!

Primarul comunei Livezile, Traian Simionca, consideră că în acest an ar urma să fie finalizate lucrările de construcţie a bazinului de înot didactic din comună, din proximitatea sălii de sport.

         „Bazinul de înot didactic va fi o realizare frumoasă pentru copiii din tot judeţul. Aceste lucrări au început anul trecut, în luna mai, şi se pare că în acest an, chiar dacă a fost o iarnă grea cu mult frig şi îngheţ, se vor încheia. Această firmă a lucrat zi de zi  şi nu îmi vine să cred că în mai-iunie va fi finalizat acest bazin de înot. Termenul de finalizare ar fi în 2023. Am rămas şi eu surprins de puterea şi de volumul de lucru al acestei firme. Am făcut un proiect prin care acest bazin să fie în completarea sălii de sport de tip A, cu 150 de locuri. Noi facem proiecte, dar dacă nu le ducem până la capăt, le facem degeaba. Anul trecut în martie, acest proiect a fost trecut pe lista eligibilităţii. Au fost incluse opt bazine de înot în România, iar o comună din Bistriţa-Năsăud a obţinut această finanţare. Este vorba de 9,2 milioane lei, aproximativ 2 milioane euro”, a declarat primarul Traian Simionca..

         Potrivit acestuia, stadiul de execuţie este de peste 65%. „Adâncimea bazinului pleacă de la 1,2 m şi ajunge la 1,8 m. Vor fi cinci culoare de înot. Capacitatea în vestiare va fi de 120 locuri, deci 120 de oameni se pot echipa deodată. Capacitatea pe oră va fi probabil de până la 100 de persoane.”, a adăugat edilul comunei.

În prezent, se caută o soluţie tehnică pentru sistemul de încălzire, asta pentru că la Livezile nu este reţea de distribuţie a gazelor naturale.

„Acest bazin nu este făcut doar pentru cei din comuna Livezile. Vom face o promovare intensă ca pe întreaga vale a Bârgăului, a Ilvelor etc. să se ştie cât costă un abonament lunar, per oră, program de funcţionare pentru copii, pentru adulţi. Vrem să folosim acest bazin la maximum pentru că şi costurile vor fi mari, şi mă refer la încălzirea apei, la profesori, cadre medicale, întreţinere, fochist. Vor fi 5-6 locuri de muncă la acest bazin de înot. Îmi doresc să fie sute de copii la bazin, să aducem instructori de înot. În ţările vestice, nu există loc fără un bazin de înot pentru ca lumea să aibă unde să se recreeze. În sala de sport de alături vor fi activităţi de sportive, fotbal, sală de fitness. Mai avem un  proiect mare pentru piaţa auto, să îi dăm o utilitate şi în timpul săptămânii. După finalizarea acestui bazin de înot, vom asfalta suprafaţa din piaţă şi vrem să facem o pistă de carting ca lumea să aibă unde ieşi la recreere”, a adăugat primarul Traian Simionca.

Un alt proiect în derulare al CNI este cel de la Sângeorz-Băi, cu o valoare de 15,175 milioane lei. Pe lista sinteză a CNI, mai sunt bazine de înot la Beclean (Colegiul Naţional Petru Rareş), la Bistriţa (2), Tiha Bârgăului (Tureac), la Salva, la Uriu.

 

Comentarii

03/12/23 20:03
Marsteiner Daniela

Când se deschide sala de înot

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5