Complexul Sportiv Multifuncţional şi de agrement de la Năsăud, în licitaţie la CNI. Vezi ce va cuprinde!

În prezent, în orașul Năsăud, nu există o bază de sport multifuncțională. Cel mai apropiat bazin de înot este situat în municipiul Bistrița la o distanță de 25 km. Cât despre terenurile de sport din aer liber, acestea se rezumă la câteva unități izolate (unde se practică în general fotbalul), iubitorii de alte sporturi neputând să-și exercite pasiunea. În acest sens, o investiție se dovedește pe cât de de benefică zonei – mai ales copiilor, pe atât de profitabilă climatului economic.

Prin aprobarea finanțării proiectului „Complex Sportiv Multifuncțional și de agrement în orașul Nasăud”, investiție în valoare de 37.9 milioane lei, cu finanțare de la bugetul de stat și co-finanațare de la bugestul local, se va asigura desfășurarea optimă a activităților sportive, a pregătirii echipelor sportive de performanță, a descoperirii de noi talente și, totodată, se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului,m transmite primarul Mircea Romocea.

Astfel, în Complex Sportiv Multifuncțional și de agrement din Nasăud se vor amenaja un teren de tenis, un teren multifuncțional de volei și baschet, un teren multifuncțional de mini-fotbal și handbal, o pistă de skateboard şi gradene pentru spectatori.

Clădirea principală a complexului va adăposti un bazin de înot și funcțiunile adiacente acestuia, cum sunt spațiile tehnice, vestiarele pentru bazinul interior, vestiarele pentru bazinele exterioare, dar și zona de primire. De asemenea, va dispune de o zonă pentru alimentație publică, o sală de fitness și una pentru tenis de masă.

Zona de bazine exterioare cuprinde un bazin cu adâncime de 1.50 m, cu o suprafață de 832 mp, un bazin pentru copii cu adâncime de 1.00 m, cu suprafață de 190 mp și un bazin cu adâncimea de 0.50 m și suprafața de 203 mp. Aceste bazine dispun de o zonă de plajă pentru 300 de persoane, pe două niveluri, primul cu o pardoseală de lemn, situată la cota +/- 0.00, iar cel de-al doilea situat la cota -0.37 m, acoperit cu dale de cauciuc. În zona bazinului pentru copii cu adâncimea de 0.50 m, sunt amenajate zone de joacă pentru copii, cu balansoare și un tobogan. De asemenea, aici găsim un bar cu 6 mese, pentru servirea băuturilor. Un al doilea bar, se află lângă zona de alimentație publică și dispune de 11 mese. Cele trei bazine au acces la 16 dușuri exterioare.

În partea estică a parcelei sunt amenajate 3 terenuri de sport, unul de tenis, cu dimensiunea de 42.00×21.00 m, unul pentru baschet și volei de 44.00×22.00 m și unul pentru handbal și minifotbal de 44.00×22.00 m. Adiacent acestor terenuri se propune un skatepark. De asemenea, această zonă dispune de un număr de aproximativ 590 de locuri în gradene.

De asemenea, se vor asigura 150 de locuri de parcare și spații verzi, unde se vor planta arbori și se vor monta rulouri de gazon.

„Momentan, acest proiect se află în fază de licitație, derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Durata de realizare a investiției este de 36 de luni, de la data de încheiere a etapei de licitație. Este o lucrare de o anvergură și complexitate ridicată pentru orașul Năsăud.  Presupune cooperarea multor factori de ordin administrativ, suprafața construită desfășurată fiind de 7.344,45mp. Astfel, ne propunem creșterea popularității practicării diferitelor sporturilor în aer liber printre locuitori, deoarece vor putea participa ca spectatori la competițiile locale organizate. Este o posibilă opțiune educativă, sănătoasă, la petrecerea timpului liber, ceea ce poate conduce la creșterea nivelului de sănătate, implicit a stării de bine”, explică primarul Mircea Romocea.

 

 

 

Comentarii

27/08/20 12:35
Relu

Dacă la Năsăud se poate, de ce nu se poate si la Bistrita? Un vechi proverb spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Dupa esecul declarat si recunoscut in legătură cu investitia din imprumuturi bancare făcută de primăria Bistrita cu pârtia de ski „Cocos” din Unirea, primarul Cretu nu a invatat nimic. Altfel nu se explică includerea in bugetul de cheltuieli pe anul 2020 a unui proiect de Aquapark tot la Unirea pentru care nu există altă sursă de finanţare, decât bugetul local. Este vorba de alocarea a trei milioane lei din bugetul pe aceast an pentru o investiţie evaluată la peste 35 milioane lei. Ar fi existat o posibilitate de finantare a investitiei cu fonduri guvernamentale, insa incompetentii nu au stiut sa profite de ea. In vara anului trecut, li s-a sugerat schimbarea denumirii proiectului ”Complexului de Agrement Acvatic Aquapark Bistrița” în ”Complex Sportiv Acvatic în Municipiul Bistrița”, pentru a se putea incadra la Programul ‘Bazine didactice de înot’, devenind astfel eligibil la finantare cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI), inafară de partea de agrement care include toboganele aquatice. Numai că prostul o tine pe a lui si nu renuntă, in ruptul capului, la termenul "agrement", chiar dacă "prostia se plăteste", că doar nu se plăteste din buzunarul lui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5