Procedura de licitaţie pentru Complexul sportiv multifuncţional de la Năsăud, aproape de final. Peste 6 milioane de euro pentru bazin acoperit, piscine, terenuri de sport

Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, anunţă că la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii a fost finalizată evaluarea tehnică şi financiară a ofertelor depuse pentru contractul de proiectare tehnică şi execuţie de lucrări pentru Complexul sportiv multifuncţional.

„Am fost informat că au finalizat evaluarea tehnică şi financiară. Aşteptăm ca în perioada următoare să fie semnat contractul. Am înţeles că este vorba despre o asociere de firme. Contractul va prevedea atât proiectare tehnică, cât şi execuţia lucrărilor, dar avem un studiu d efezabilitate foarte solid, foarte biine făcut, care a fost analizat din toate punctele d evedere, astfel că perioada de proiectare sperăm să nu se întindă pe o perioadă mare de timp”, ne-a declarat primarul Romocea.

Anul trecut, prin Ordinul ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 5162  a fost aprobată finanţarea obiectivului de investiţii „Complex sportiv multifuncţional” din oraşul Năsăud, care ar urma să se deruleze pe parcursul a 20 de luni.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 29.459.726 lei, adică aproximativ 6,327 milioane euro, din care Construcţii plus montaj reprezintă 21 milioane lei. Prin CNI, sunt finanţate lucrări în valoare de 26,975 milioane lei, diferenţa de 2,484 milioane lei fiind asigurată din bugetul oraşului Năsăud. Vorbim despre o suprafaţă construită totală (clădiri, terenuri, bazine) de peste 6000 mp.

Proiectul “Complex sportiv multifuncțional și de agrement în orașul Năsăud” presupune realizarea unor obiective de investiții pentru locuitorii orașului Năsăud, dar și pentru toți aceia care vor hotărî să își petreacă timpul liber în această locație, şi anume amenajări exterioare pentru acces, respectiv circulație pietonală şi circulație auto și parcări, dar şi amenajări exterioare pentru agrement.  

Este vorba despre bazin acoperit iarnă-vară, piscină pentru adulți, piscină pentru copii, spații amenajate pentru plajă (300 de locuri), gradene, teren de tenis, teren de volei și baschet, teren de minifotbal și handbal, spații comerciale pentru alimentație publică, vestiare, cabinete medicale, alei pentru circulație pietonală şi 150 de locuri amenajate pentru parcare.

Comentarii

14/05/19 17:18
Vizitator

Iata ca si la Năsăud poate fi realizat un Complexul sportiv multifuncţional in valoare de 29.459.726 lei, finantat de catre Compania Naţionale de Investiţii in parteneriat cu primaria orasului. In acelasi mod a fost finalizat in 2016, Complexul Sportiv Gheorgheni, considerat cel mai modern din România, care se intinde pe o suprafață de 9,4 hectare si care a costat 20.255.273,44 lei fără TVA, finantarea fiind asigurata de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții .
De ce oare la Bistrita, nu se pot realiza investitii de acest gen la Complexul sportiv din Unirea cu bani de la Compania Națională de Investiții si nu prin imprumuturi bancare ca in cazul partiei de schi de pe dealul Cocos ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5