Lucrările la Complexul sportiv multifuncţional din Năsăud ar putea debuta în această toamnă. Peste 6 milioane de euro pentru bazin acoperit, piscine, terenuri de sport

Compania Naţională de Investiţii a reluat procedura de achiziţie publică  pentru contractul de proiectare tehnică şi execuţie de lucrări pentru Complexul sportiv multifuncţional de la Năsăud.

„A fost un singur ofertant la CNI pentru acest proiect, în fapt, o asociere de firme. Pentru că aceştia nu au răspuns în termenul prevăzut unor clarificări, s-a decis relouarea procedurii. Cei de la CNI mi-au comunicat că în maximum două luni procedura se va încheia şi că la finale lui august s-ar outea da ordinul de începere a lucrărilor”, ne-a explicat edilul oraşului, Mircea Romocea.

Potrivit acestuia, contractul va prevedea atât proiectare tehnică, cât şi execuţia lucrărilor, dar studiul de fezabilitate foarte solid, foarte bine făcut, care a fost analizat din toate punctele de vedere, astfel că perioada de proiectare nu ar trebui să se întindă pe o perioadă mare de timp.

Anul trecut, prin Ordinul ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 5162  a fost aprobată finanţarea obiectivului de investiţii „Complex sportiv multifuncţional” din oraşul Năsăud, care ar urma să se deruleze pe parcursul a 20 de luni.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 29.459.726 lei, adică aproximativ 6,327 milioane euro, din care Construcţii plus montaj reprezintă 21 milioane lei. Prin CNI, sunt finanţate lucrări în valoare de 26,975 milioane lei, diferenţa de 2,484 milioane lei fiind asigurată din bugetul oraşului Năsăud. Vorbim despre o suprafaţă construită totală (clădiri, terenuri, bazine) de peste 6000 mp.

Proiectul “Complex sportiv multifuncțional și de agrement în orașul Năsăud” presupune realizarea unor obiective de investiții pentru locuitorii orașului Năsăud, dar și pentru toți aceia care vor hotărî să își petreacă timpul liber în această locație, şi anume amenajări exterioare pentru acces, respectiv circulație pietonală şi circulație auto și parcări, dar şi amenajări exterioare pentru agrement.  

Este vorba despre bazin acoperit iarnă-vară, piscină pentru adulți, piscină pentru copii, spații amenajate pentru plajă (300 de locuri), gradene, teren de tenis, teren de volei și baschet, teren de minifotbal și handbal, spații comerciale pentru alimentație publică, vestiare, cabinete medicale, alei pentru circulație pietonală şi 150 de locuri amenajate pentru parcare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5