Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi scriitorul Cornel Cotuţiu, donaţie de carte pentru Ucraina

Directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, Ioan Pintea, alături de scriitorul Cornel Cotuţiu au fost prezenţi, săptămâna aceasta, în Ucraina, regiunea Transcarpatia, în mijlocul unei importante comunităţi româneşti care îşi păstrează limba şi tradiţiile. Peste 1.000 cărţi, provenind din donaţii pe care Bibolioteca Judeţeană le-a primit, dar şi din biblioteca personală a profesorului Cornel Cotuţiu, au fost donate Şcolii Generale din Cărbuneşti.
Cu acest prilej, a fost lansat volumul „De drag” semnat de Cornel Cotuţiu, cuprins în programul editorial al Bibliotecii Judeţene şi prezentat de către scriitorul Ion Pintea în faţa profesorilor şi elevilor din şcoala coordonată de Ion Zmerega. Întâlnirea cu românii din această zonă a Ucrainei s-a datorat deschiderii activităţii culturale pe care o desfăşoară în Transcarpatia Ion M. Botoş, directorul publicaţiei „Apşa”. Cu această ocazie a fost vizitat şi Muzeul Etnografic coordonat de Botoş, un adevărat reper pentru românii din această zonă.
Consiliul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud au un proiect bine articulat în ceea ce priveşte sprijinul cultural al românilor de dincolo de graniţe, indiferent că vorbim de Ucraina, Republica Moldova, Ungaria sau Serbia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5