Biblioteca Judeţeană şi-a inaugurat sala de expoziţii cu un vernisaj dedicat scriitorilor evrei

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi-a inaugurat noua sală de expoziţii, pe simele căreia se vor afla documente, portrete de scriitori, cărţi, dar şi expoziţii de artă.
Prima expoziţie a fostdedicată lui Saul Steinberg. Cu acest prilej a avut loc şi lansarea cărții: „Saul Steinberg - CARTOONS ANTHOLOGY COLLECTION” de Radu Iațcu și Ioan Serediuc, dar şi o expoziție de carte cu scriitori evrei. Amfitrion al evenimentului a fost managerul Ioan Pintea. "Saul Steinberg jonglează, cu o vivacitate mozartiană, cum el însuși a spus, cu toate emblemele rutinei contemporane, ascunzîndu-se sub clișeu și dezvăluindu-se prin mască, pentru a regenera, cu seriozitatea și ușurința nepăsătoare a harului de copil ingenuu și genial, gravele dileme nerezolvabile ale comediei umane."(Norman Manea, Plicuri și portrete, Polirom 2014)

Evenimentul este premergător comemorării a 75 de ani de la deportarea evreilor din judeţul Bistriţa-Năsăud în lagărele morţii, urmând ca în viitorul apropiat să fie editat şi albumul „Cimitirele evreieşti din judeţul Bistriţa-Năsăud”.
Frumos amenajată, cu simeze şi mobilier ce vor găzdui lucruri inedite, sala de expoziţii a Bibliotecii Judeţene suntem convinşi că va avea, pe viitor, evenimente de înaltă ţinută.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5