Binecuvântarea Mitropolitului Andrei, la Agrieş

Primăvara încă nu a alungat iarna la Agrieş. Dar a venit în sufletele credincioşilor prin binecuvântarea Mitropolitului Andrei Andreicuţ. Aici, pe firul credinţei ţibleşene, pe sub poale de dealuri împădurite, este un cuib de linişte adâncă, unde s-a durat, din neostoita sete de înălţare spirituală întru credinţa străbună, Biserica Neamului.
Pe Valea Tibleşului, acolo unde credinţa a rămas neschimbată din moşi strămoşi, unde mai întâi se aud rugăciunile sătenilor şi mai apoi răsare soarele, Biserica Ortodoxă Agrieş, ca o adevărată mireasă a Domnului, a fost binecuvântată de mitropolitul nostru. Sunetul clopotelor a vestit, duminică dimineaţa, slujba arhierească săvârşită de un sobor de preoţi, alături de protopopul de Beclean Doru Zimveliu. Î.P.S. Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a fost primit sub tricolorul de la turnul bisericii de un grup de tineri în costume populare.
Părintele Timoftei Găurean, vrednic păstor al credinţei străbune, ştie să ţină aproape de biserica mamă credincioşii. Am văzut acest lucru şi duminică, biserica fiind neîncăpătoare.
Sfânta Liturghie a fost o bucurie pentru sufletele noastre. În cuvântul de învăţătură rostit în faţa sutelor de credincioşi coborâţi de pe toate Văile Tibleşului, mitropolitul Andrei a vorbit despre postul pe care îl parcurgem, despre „vindecarea sufletului, dând mângâiere şi pace", îndemnându-i pe credincioşi să nu treacă pe lângă poarta cerului, care este Sfânta Biserică, fără să se închine, trăind adânc în duhul legii strămoşeşti. Creionând un portret al preotului paroh Timoftei Găurean protopopul Zimveliu a declarat că „la Agrieş este o continuă sărbătoare de când a revenit la parohie preotul Timoftei, care şi-a împlinit astfel dorul de a-i sluji pe ai lui". Fiind în post, mulţi agreşeni s-au spovedit, fiind împărtăşiti cu trupul şi sângele Mântuitorului de mitropolit. Pricesnele au fost înălţate spre cer de agreşenii în frumoasele straie populare, coordonaţi de învăţătoarea Floarea Pop, remarcându-se Eugenia Horoba şi Grigore Sâmboan.
Despre cele întâmplate în parohia Agrieş, părintele Găurean spune că sunt lucruri binecuvântate care „se văd cu ochii şi se simt cu inima".
Credincioşii s-au reîntors acasă cu sufletele îmbălsămate de credinţă şi cu binecuvântarea alaiului de îngeri coborât pe altarul de la Agrieş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5