Bistriţean extrădat din Suedia pentru crimă. Este vorba de Simion Zăgrean, condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare

Extrădat din Suedia, un bărbat din Bistrița are de executat 22 de ani de închisoare pentru savârşirea infracţiunii de omor. Este vorba de Simion Zăgrean, condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare şi la 7 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, pentru asasinarea lui Nicolae Leonte în Spania în anul 2004. Potrivit IPJ BN, Zăgrean  îşi va ispăşi pedeapsa în Penitenciarul Rahova.

La finalul lunii trecute, Zăgrean Simion, un bărbat din comuna bistriţeană Leşu, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Culmea este faptul că pedeapsa vine  la 12 ani de la comiterea faptei.    Zăgrean Simion a primit 22 de ani de închisoare, după ce a ucis cu sânge rece un adolescent în anul 2004, în Spania. Acesta a primit 20 de ani pentru uciderea adolescentului şi alţi doi ani pentru că a încălcat condiţiile eliberării condiţionate, respectiv acelea de a nu comite noi infracţiuni.   Complicele său, Dragotă Leon, care a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului a fost condamnat la 6 ani de  închisoare cu suspendare. De asemenea, cei responsabili de moartea adolescentului trebuie să plătească rudelor victimei aproape 310.000 de euro, reprezentând daune morale în valoare de 300.000 de euro şi materiale în valoare de peste 9000 de euro.  

Pe scurt: 

În urmă cu 12 ani, mai exact în anul 2004, un adolescent de 17 ani era găsit înecat într-un bazin de la o fermă din localitatea spaniolă Pechina, unde şi muncea. Era vorba despre Nicolae Leonte, din Ilva Mică (Bistriţa-Năsăud).   Potrivit Gazeta de Bistriţa, deşi adolescentul avea urme vizibile de violenţă, poliţia spaniolă a precizat că moartea acestuia s-a datora „insuficienţei respiratorii acute consecutive unei asfixii mecanice”, adică s-ar fi înecat în bazinul adânc de 5 metri în care a fost găsit fără suflare.    Ceva mai vigilenţi, legiştii români, la o reautopsiere, şi-au dat seama că băiatul a fost omorât. Serviciul de Medicilă Legală Bistriţa-Năsăud a ajuns la concluzia că moartea băiatului a fost una violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin submersie în apă dulce.    De asemenea, potrivit medicilor legişti, tânărul a fost lovit destul de serios înainte de a se îneca, între leziunile provocate de lovituri şi deces existând o legătură de cauzalitate directă.    Cercetările efectuate de poliţişti au scos la iveală că Zăgrean Simion, un bistriţean din Leşu, împreună cu Dragotă Leon, un alt consătean şi în complicitate cu cetăţeanul spaniol Juan Luis C., proprietarul fermei unde muncea adolescntul, i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu o bâtă de lemn şi cu o rozetă de robinet, dar şi cu mâinile şi picioarele.   

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5