Bistriţenii neocupaţi au la dispoziţie 113 locuri de muncă

Angajatorii din sectorul public şi privat oferă, pe sfârşit de an, un număr de 113 posturi vacante, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Oferta îi vizează atât pe şomerii cu studii superioare, cât şi pe cei cu studii medii sau diverse calificări. Cele mai multe joburi sunt puse la dispoziţie de un supermarket care angajează zece lucrători comerciali, şase casieri şi câte doi funcţionari informaţii clienţi, îngrijitori pentru clădire şi primitor-distribuitor. O firmă de pază şi protecţie doreşte să încadreze cinci agenţi de pază cu atestat profesional.

Pentru cei cu studii superioare, oferta include posturi pentru asistent manager, auditor intern, contabil, controlor calitate, inginer (construcţii civile, instalaţii, producţie), proiectant arhitect, referent resurse umane.

Firmele bistriţene mai caută agenţi de vânzări, barmani, casieri, electricieni auto, lăcătuş mecanic, mecanici auto (4), ospătar (5), portari (3), sculer matriţer, strungari, şoferi, sudori, tâmplar. Persoanele interesate pot accesa ofera de locuri de muncă pe site-ul ajofmbn.ro, la secţiunea "Locuri de muncă în judeţ".

La finele lunii noiembrie, rata şomajului a ajuns în judeţul Bistriţa-Năsăud la 4,62%. Potrivit datelor furnizate de ANOFM, în fapt, vorbim despre 6.181 şomeri. Dintre aceştia, 3930 se mai bucurau încă de indemnizaţia de şomaj, dar 2.251 persoane erau oficial fără venit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5