Prin EURES,

Bistriţenii pot accesa peste 120 joburi în Germania

Prin reţeaua EURES, angajatorii din Germania pun la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă un număr de 122 posturi vacante, a anunţat directorul executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru cei care deţin o calificare în meseria de bucătar şi cunosc limba germană, la un nivel de bază. Nu mai puţin de 80 de persoane ar putea obţine un job pentru 2 ani, cu posibilitate de prelungire, la Munchen, salariul oferit fiind între 1500 şi 2000 euro, plus alte bonusuri scutite de impozit, oferindu-se masa şi cazarea. Aceeaşi firmă din Munchen oferă şi 20 de posturi pentru ajutor de bucătar, aici salariul variind între 1200 şi 1400 euro (plus cazare, masă şi concediu).

Asistentele medicale au la dispoziţie 10 posturi vacante, în regiunea Bavaria, salariul fiind de aproximativ 2000 euro, pentru cinci zile pe săptămână (40 ore). Angajatorul vă va oferi sprijin în obţinerea permisului de muncă, a unei locuinţe şi, prin şcoala proprie, vă organiza cursuri de învăţare a limbii germane.

În zona de la Marea Nordului, la căutare sunt persoanele calificate în domeniul hoterlier, fie că vorbim de “specialist în restaurant” (ajutor la curăţenie şi la servirea în restaurant), cameristă, bucătar, ospătar. Pentru aceste joburi, pe lângă limba germană, ar fi bine să ştiţi şi ceva engleză. Salariile nu sunt precizate, angajatorii postând la această rubrică fie “negociabil”, fie “conform tarifelor din gastronomie”.

Dacă sunteţi interesaţi de aceste oferte, puteţi cere lămuriri consilierului EURES – Adina Preda, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. Şi actele ar trebui depuse în termen scurt, mai ales că oferta este valabilă la nivel naţional şi nu numai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5