Germanii caută barmani, ospătari şi bucătari. Salariile variază între 1500 şi 2100 euro

EURES România dispune de 145 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Selecţia de personal va fi organizată la Sibiu, în zilele de 5 si 6 septembrie 2013, anunţă directorul executiv al AJOFM BN, Otilia Râpan. Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă locuri de muncă pentru meseriile de barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi).
Astfel, pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinte bune/foarte bune de limba germana (nivel A2 - B1/B2). Angajarea se face pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1500 – 2000 euro brut/lună pentru ospătar, 1850 - 1950 euro brut/lună pentru barman şi 1500 – 2100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptămâna, se lucrează în weekend şi în sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit / contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuita/negociabilă sau pe cont propriu.
Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleza, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu.
“Persoanele cu domiciliul în judeţul Bistriţa-Năsăud, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud, din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 - 4, camera 16, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date pentru munca în strainatate se realizează pe baza unei cereri tip (se completează la sediul AJOFM BN), plus o copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minimum 6 luni), C.V model Europass (cu fotografie) în limba germană, cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni), adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Apt pentru muncă”, explică directorul executiv Otilia Râpan.

Comentarii

04/07/13 10:29
Un cititor ...

Pai da... dar sa stiti limba germana... bine-nteles. Ca si ungurii, cu pasi marunti... incet. incet... vor sa redevina "stapani" peste teritoriile lor de alta data si nu numai... pentru ca la ei, nu merge nimeni "ospatar" cu doar atat... si mana de lucru din Romania , sau din celelalte tari "sarace",este mult mai ieftina.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5